Τη ζωή… ποδήλατο στα κλεφτρόνια της παραλιακής αποφάσισε να κάνει η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό, ήδη, από τις 12 Ιουλίου εφαρμόζεται το μέτρο των περιπολιών αστυνομικών με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, σε πειραματικό στάδιο. Η νέα αυτή ομάδα απαρτίζεται από επτά αστυνομικούς -πέντε άντρες και δύο γυναίκες, στην πλειοψηφία τους απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ- που θα πραγματοποιούν ανά ζεύγη περιπολίες, κατά τις απογευματινές ώρες. Η ακτίνα δράσης τους εκτείνεται από το Λευκό Πύργο έως το Μέγαρο Μουσικής, κατά μήκος του παραλιακού ποδηλατοδρόμου.

«Πρόκειται για ένα καινοτόμο μέτρο που λειτουργεί δοκιμαστικά από τις 12 Ιουλίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης και έρχεται να ενισχύσει τις πεζές περιπολίες», εξήγησε ο υποδιοικητής του Τμήματος Περιπολιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ), υπαστυνόμος Αʼ Σάββας Κόκοτας, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το μέτρο αυτό θα πετύχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ευελιξία κινήσεων, η ταχύτητα και η άμεση πρόσβαση στο σημείο όπου διαπράττεται εγκληματική πράξη, είναι, κατά τον κ. Κόκοτα, τα «ατού» που διαθέτουν οι αστυνομικοί-ποδηλάτες. Όσον αφορά στην ανταπόκριση που έτυχε το συγκεκριμένο μέτρο από τους Θεσσαλονικείς, ο ίδιος τόνισε: «Παίρνουμε θετικά μηνύματα κυρίως από τους ποδηλάτες που κινούνται στο παραλιακό μέτωπο».

Με ορθοπεταλιές και ηθικόν ακμαίον, η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης εξευρωπαΐζεται και βάζει τα γυαλιά στην Αθήνα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης