Πολλαπλά κρούσματα γρίπης στη Λάρισα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017, 15:09
Πολλαπλά κρούσματα γρίπης στη Λάρισα
Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει η εποχική γρίπη τις τελευταίες ημέρες στη Λάρισα, καθώς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης ο αριθμός των ασθενών που προσήλθαν ξεπέρασε τους 400, από τους οποίους οι 62 παρέμειναν για νοσηλεία.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού & Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Παναγιώτης Νάνος επιβεβαίωσε πως πράγματι υπάρχει αυξημένη κίνηση ασθενών.

«Είναι πολλά τα περιστατικά της γρίπης που ξεπερνούν τα 400 σε κάθε εφημερία, ενώ υπάρχουν πολλά περιστατικά και αρκετοί ασθενείς με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας... Λόγω της γρίπης που έχει πάρει τη μορφή επιδημίας, αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε τη μονάδα των λοιμωδών νοσημάτων, ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες, αλλά και να φιλοξενούμε ασθενείς σε άλλες όμορες κλινικές» τόνισε ο κ. Νάνος.

Σημειώνεται πως οι ασθενείς που προσέρχονται στα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες και εισάγονται για νοσηλεία είναι κυρίως ηλικιωμένοι, οι οποίοι ταλαιπωρούνται και από άλλα νοσήματα, οπότε η νοσηλεία τους κρίνεται επιβεβλημένη.

«Θα συνεχιστεί η γρίπη και δεν θα ξεπεραστεί τόσο εύκολα, οπότε κυρίως οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να αυτοπροστατευτούν με όλες τις οδηγίες που συστήνουν οι ειδικοί» πρόσθεσε ο κ. Νάνος και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας που κατά καιρούς το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει προτείνει.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017, 15:16