Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Την Τρίτη θα οδηγηθούν στον ανακριτή τα 14 μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και οι δύο φερόμενοι ως αρχηγοί και συγκεκριμένα ένας 26χρονος Αλβανός, ο οποίος διακινούσε ναρκωτικά στο Άλσος Φιλαδέλφειας και στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και ένας 23χρονος από την Αίγυπτο που είχε στήσει παραμάγαζο μέσα στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κύκλωμα, μάλιστα, χαρακτηρίζεται ως… πολυεθνικό, αφού οι συλληφθέντες, ηλικίας από 21 έως 36 ετών, έχουν καταγωγή από την Ελλάδα, τη Μολδαβία, την Αλβανία, την Ουκρανία, την Πολωνία και την Αίγυπτο την ώρα που οκτώ συνεργοί τους έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Ένας από αυτούς, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έκανε διακίνηση ναρκωτικών μέχρι και στην Καλαμάτα.  

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η δράση του κυκλώματος εκτιμάται ότι ξεπερνά τον έναν χρόνο. Πρόκειται για δύο διαφορετικές ομάδες, που όμως συνεργάζονταν στη διακίνηση ναρκωτικών, αν και δραστηριοποιούνταν σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής. Αναφορικά με το σχολικό συγκρότημα τις Γκράβας, όπως λένε αστυνομικές πηγές στο zougla.gr, τα ναρκωτικά τα πωλούσαν κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, ακόμα και την ώρα λειτουργίας του νυχτερινού σχολείου.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, μάλιστα, εξετάζουν το ενδεχόμενο μέσα στους πελάτες τους να ήταν ακόμα και ανήλικοι μαθητές. Οι έρευνες της Αστυνομίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες γονέων για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσα στους χώρους του σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα περισσότερα μέλη ήταν σεσημασμένα και είχαν φάκελο στην Αστυνομία. Εντούτοις, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να συλληφθούν, διότι πρόσεχαν τα πάντα: από τις συνομιλίες κατά τις τηλεφωνικές τους επαφές μέχρι το πώς διακινούσαν τα ναρκωτικά, φροντίζοντας σε πολλές περιπτώσεις βαποράκια και πελάτες να μην έρχονται καν σε άμεση διαπροσωπική επαφή.

Με βάση την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν περισσότερες από 850 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών -πολλές εξ αυτών μέσα στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος-, αλλά η δράση τους ελάχιστα αποτυπώνεται σε οπτικοακουστικό υλικό, όπως επισημαίνουν στο zougla.gr αρμόδιες πηγές. Για τον λόγο αυτό οι αστυνομικοί χρειάστηκαν σχεδόν έναν χρόνο ερευνών, χρησιμοποιώντας φυσικές και τεχνικές μεθόδους παρακολούθησης, προτεινόμενου να οδηγηθούν 14 από τα τουλάχιστον 22 μέλη του κυκλώματος στη Δικαιοσύνη.  

Στους διαλόγους που εξασφάλισε το zougla.gr φαίνεται ότι οι δύο φερόμενοι ως αρχηγοί χρησιμοποιούσαν ειδικές λέξεις για να περιγράψουν τα ναρκωτικά διαφορετικών ειδών καθώς κάνουν λογαριασμό των εσόδων τους, αλλά και ότι ο 23χρονος Αιγύπτιος με έδρα το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας είχε το πάνω χέρι. Όπου Α είναι ο 23χρονος Αιγύπτιος και όπου Β ο 26χρονος Αλβανός. 

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ  

Α. Είμαστε στο Μπάμπα (σ.σ.: στο χασίς), στο Μπάμπα είμαστε 400, στο ΚΟ (σ.σ. στην κοκαΐνη) είμαστε 5200, στο ΕΜ (σ.σ. μεθαμφεταμίνη) 600. 

Β. Αυτό είπα και εγώ ρε βλάκα.  

Α. Και στο ΣουΚου (σ.σ. Σκανκ, κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας) είμαστε 52κ ακριβώς ρε μπρο. 

Β. Δεν είμαστε 5400, είμαστε 5200. 

Α. Ωραία, επειδή εγώ τα γράφω με λίστα ρε μπρο, κατάλαβες; Τα γράφω ξεχωριστά το καθένα. 

Β. (Ακατάληπτη φράση) 

Α. Σου είπα 400 ευρώ από το Μπάμπα, δεν σουτ χρωστάω τίποτα.  

Β. Περίμενε λίγο μην φωνάζεις. 5200, 200, 300, το πρώτο. 

Α. Είμαστε.  

Β. 300 είναι το πρώτο άραξε. Να το πάμε με την σειρά. 300 είναι το πρώτο, 5.200 είναι το δεύτερο, 6 χιλιάρικα το τρίτο 52 χιλιάρικα είναι το τέταρτο.  

Α. Αυτά είναι ρε ζέμπρα μου, αυτά είναι.  

Β. (Ακατάληπτο) 

Α. Τόσα σου χρωστάω ρε μπρο, δεν θέλω να σε κλέψω.  

Ακολουθούν οι διάλογοι:

Διάλογος μεταξύ των δυο  φερόμενων ως αρχηγών:

Διάλογος φερόμενου ως υπαρχηγού με πελάτισσα του κυκλώματος:

Διάλογος μεταξύ του 23χρονου Αιγύπτιου με μέλος του κυκλώματος:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης