Βαθειά ανάσα ανακούφισης αποτέλεσε για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ η προκήρυξη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» που κοινοποιήθηκε στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» που κυκλοφορεί αύριο Πέμπτη.

Η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονική ενέργεια  κατά του αστυνομικού Διαμαντή Ματζούνη  τα ξημερώματα της 5ης   Ιανουαρίου 2009 στα Εξάρχεια, την επίθεση εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ στην Πολυτεχνειούπολη στις 23 Δεκεμβρίου 2008 καθώς και την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης κατά των γραφείων της εταιρείας πετρελαιοειδών “SHELL” στο Παλαιό Φάληρο στις 24 Οκτωβρίου 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη Δευτέρα στις 10 το πρωί, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» και είπε ότι η προκήρυξη βρίσκεται σε ακατοίκητο σπίτι στην Καισαριανή. Πράγματι, ήταν εκεί που τους υπέδειξε. Υπάλληλοι της εφημερίδας την παρέλαβαν και στη συνέχεια την παρέδωσαν στην Αντιτρομοκρατική.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην 11σέλιδη προκήρυξη με τις 9.000 λέξεις, ο «Επαναστατικός Αγώνας» συναρτά την πρόσφατη δραστηριότητά του με τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Επίσης, αναφέρεται στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις. Μεταξύ άλλων, «φωτογραφίζονται» οι επόμενοι στόχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στο απόσπασμα που ακολουθεί γίνεται η περιγραφή της επίθεσης εναντίον των ειδικών φρουρών στα Εξάρχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ενέργειά μας να χτυπήσουμε τους  ένοπλους δολοφόνους των ΜΑΤ στις 5 Ιανουαρίου ήταν μια απάντηση στην δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η επιλογή μας να δράσουμε με τον συγκεκριμένο τρόπο ήταν κατά κύριο λόγο πολιτική. Αποφασίσαμε να έρθουμε αντιμέτωποι με τους ένστολους τραμπούκους του καθεστώτος, έτοιμοι ακόμα και να συμπλακούμε  μαζί τους με τα όπλα και να δώσουμε μάχη. Δύο σύντροφοι, βγήκαμε πεζοί και περπατώντας αργά, σταθήκαμε στην συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Νοταρά ακριβώς απέναντι από τους τρεις ενόπλους που βρίσκονταν εκείνο το βράδυ στη μέση της διασταύρωσης των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτου, ελέγχοντας την περιοχή πίσω από το υπουργείο πολιτισμού. Δεν έκαναν περιπολία όπως ειπώθηκε αλλά ήταν ακίνητοι και κοιτούσαν και οι τρεις προς την Σπύρου Τρικούπη. Όταν βγήκαμε από την γωνία, σταθήκαμε στη μέση του δρόμου και στρέψαμε τα όπλα προς τα πάνω τους χωρίς να καλυπτόμαστε από πουθενά, από κανέναν τοίχο και από κανένα αυτοκίνητο. Και οι τρεις μπάτσοι μας αντιλήφθηκαν αμέσως αφού ήταν στραμένοι προς το μέρος μας και όταν είδαν τα όπλα μας το μόνο που ακούστηκε ήταν ένα «ωχ» και τίποτα περισσότερο. Κανείς τους δεν προειδοποίησε κανέναν και έμειναν και οι τρεις να μας κοιτούν. Ενώ είχαν το περιθώριο ν’ απαντήσουν, δεν το έκαναν. Αφού αρχίσαμε να πυροβολούμε, αυτός που βρισκόταν στην δεξιά γωνία καλύφθηκε αμέσως πίσω από ένα αυτοκίνητο και δεν έκανε τίποτα για να υπερασπιστεί τους δύο συναδέλφους του, τη στιγμή μάλιστα που η θέση του του επέτρεπε να χρησιμοποιήσει το όπλο του με ασφάλεια. Ο δεύτερος έπεσε κάτω έγκαιρα και ο τρίτος έπεσε χτυπημένος. Λίγα μέτρα πιο κάτω στη Μπουμπουλίνας και Κουντουριώτη, βρισκόταν η κλούβα γεμάτη ΜΑΤατζήδες. Μέσα και έξω από την κλούβα υπήρχαν σχεδόν είκοσι μπάτσοι, που εκτός τον ατομικό τους οπλισμό είχαν και αυτόματα. Κανείς τους δεν βγήκε καν στη γωνία ν’ απαντήσει και να υπερασπιστεί τους συναδέλφους του. Υποθέτουμε ότι θα έπεσαν στο πάτωμα της κλούβας για να προφυλάξουν το τομάρι τους».

Η κοινοποίηση της προκήρυξης σημαίνει πως κλείνει αυτός ο κύκλος της τρομοκρατικής δραστηριότητας που άρχισε λόγω της δολοφονίας του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια στις 6 Δεκεμβρίου 2008 και πως ο κύκλος του αίματος σταματά προς το παρόν. Η είδηση έγινε δεκτή με ανακούφιση στα ανώτερα κλιμάκια της Αστυνομίας καθώς και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Δεν είναι μυστικό το ότι η Αστυνομία εκτιμούσε πως εάν δεν κοινοποιηθεί σύντομα προκήρυξη τότε θα πρέπει να αναμένεται και άλλο χτύπημα με στόχο πάλι αστυνομικό.

Διαβάστε επίσης:

Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια, 24 Οκτωβρίου 2008, 05:29

Επίθεση με σφαίρες σε κλούβα των ΜΑΤ, 23 Δεκεμβρίου 2008, 18:21

Υπογραφή της οργάνωσης το Καλάσνικοφ και το πιστόλι, 8 Ιανουαρίου 2009, 06:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης