Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014, 21:44
Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας
Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου σε νομούς της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου μετά το μεσημέρι σταμάτησε η χιονόπτωση, κλειστός λόγω του παγετού παραμένει ο δρόμος Χορτιάτη- Αγίου Βασιλείου και Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης μετά το μεσημέρι και παγετού στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, από το 66-ο χλμ έως το 70-ό χλμ, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, από το 58-ο χλμ έως το 75-ο χλμ, στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου- Βαρβάρας και από τη Διασταύρωση της Μεγάλης Παναγιάς έως τη Διασταύρωση Παλαιοχωρίου.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας- χιονοδρομικού κέντρου Βόρρας, μετά το 12-ο χλμ, στον νομό Πέλλας, στην επαρχιακή οδό Σελίου- Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, μετά το 17-ο χλμ στον νομό Ημαθίας, στην επαρχιακή οδό Καστανερής- Λιβαδίων από το 15-ο ως το 27-ο χλμ στον νομό Κιλκίς.

Σε όλο το οδικό και επαρχιακό δίκτυο των νομών Πιερίας και Σερρών η κίνηση διεξάγεται πλέον κανονικά.

Αλυσίδες απαιτούνται επίσης από το 18-ο έως 28ο χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς- Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 30-ό έως το 50-ό χλμ Καστοριάς- Ιωαννίνων, από το 24-ο έως το 45-ο χλμ Γρεβενών- Σαμαρίνας και από το 35-ο ως το 50-ό χλμ από τα Γρεβενά προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Προβλήματα και στο Κατακάλι Κορινθίας

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν κυρίως χθες και συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, προκάλεσαν ζημιές στο Κατακάλι Κορινθίας.

Όγκοι νερού φούσκωσαν ρέματα στην περιοχή και πλημμύρισαν δρόμους και σπίτια στον οικισμό, ενώ ένα παλαιό σπίτι, τμήμα του οποίου είχε κτιστεί μέσα σε ρέμα, ισοπεδώθηκε από την ορμή του νερού.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε και προχώρησε σε άντληση υδάτων σε τέσσερα σπίτια στον οικισμό.

Συνεργεία του Δήμου Κορινθίων από νωρίς το πρωί, επεμβαίνουν στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα και αποκαθιστούν τις ζημιές.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014, 21:44