Προβλήματα με τις μετακινήσεις των μαθητών αντιμετωπίζουν ήδη τα απομακρυσμένα σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης, μία μέρα μετά τη διακοπή των μεταφορών τους από τους λεωφορειούχους. Οι τοπικές ενώσεις συλλόγων γονέων είναι αποφασισμένες να προβούν σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενες για τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα τα παιδιά τους, εν όψει της έναρξης της εξεταστικής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Πέμπτη οι λεωφορειούχοι διέκοψαν επ’ αόριστον τις μεταφορές μαθητών, για ακόμη μία φορά, μετά την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να περικόψει την επιχορήγηση για το 2010 κατά 20%. Οι λεωφορειούχοι ζητούν, παράλληλα, την αποπληρωμή δεδουλευμένων τους 16 μηνών και την υπογραφή παράτασης των συμβάσεών τους.

Η διακοπή μεταφορών μαθητών αφορά σε χιλιάδες μαθητές του Νομού Θεσσαλονίκης (εκτός των ΑμεΑ, που πραγματοποιούνται κανονικά), καθώς επίσης και τους Νομούς Βέροιας, Χαλκιδικής και Ξάνθης, ενώ κανονικά γίνονται οι μεταφορές στον Νομό Σερρών και Δράμας, όπου τα δεδουλευμένα των λεωφορειούχων έχουν καταβληθεί μέχρι και τον Σεπτέμβρη του 2010.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης