Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Αμμούδι, του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο της Κρήτης. 

Βάσει νεότερων πληροφοριών από την Πυροσβεστική, η εικόνα είναι καλύτερη, τα εναέρια μέσα έχουν αποχωρήσει, ωστόσο η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί ακόμα υπό μερικό έλεγχο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, επιχειρούν 53 πυροσβέστες με 19 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. 

Την ώρα μάλιστα που λόγω των ισχυρών ανέμων το πύρινο μέτωπο επεκτεινόταν, υπήρξε μεγάλη ανησυχία για το φοινικόδασος. Πλέον όμως δεν υπάρχει κίνδυνος, ούτε απειλείται κατοικημένη περιοχή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα μάλιστα με το cretalive.gr, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για την απομάκρυνση κατασκηνωτών που βρίσκονταν στην περιοχή. 

Nωρίτερα κινητοποιήθηκαν 38 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, δύο ελικόπτερα και το αεροσκάφος Beriev-200, ενώ υπήρξε και συνδρομή από πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, μιλώντας στο cretapost.gr,  ανέφερε: «Σκάφος του Λιμενικού πήγε στην παραλία της Μονής Πρέβελης και παρέλαβε τους λουόμενους απομακρύνοντάς τους με ασφάλεια. Γλιτώσαμε τους ανθρώπους, γλιτώσαμε τις ταβέρνες και τα σπίτια. Όλες οι υπηρεσίες είχαν εξαιρετικό συντονισμό», τόνισε. 

Δείτε βίντεο από το σημείο:

 

Με πληροφορίες από flashnews.gr, cretapost.gr, cretalive.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης