Η συστηματική και στοχευμένη παρουσία των αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), η οποία εντάσσεται στο πλέγμα της εμφανούς αστυνόμευσης αλλά και στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Νομού Θεσσαλονίκης.

Με κύριο μέλημα την άμεση αστυνομική ανταπόκριση, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, στην καταπολέμηση της μικροδιακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στον εντοπισμό αλλοδαπών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, του παραεμπορίου, αλλά και άλλων παραβατικών συμπεριφορών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, στο δεύτερο εξάμηνο του 2015, οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τις προαναφερόμενες επιχειρησιακές ομάδες:

• πραγματοποίησαν 72.026 ελέγχους ατόμων,
• προσήγαγαν 28.033 άτομα και
• συνέλαβαν 594 Έλληνες και αλλοδαπούς, για διάφορα ποινικά αδικήματα.

Ενδεικτικά, αναφέρονται οι ακόλουθες συλλήψεις:
  
• 27 για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις.
• 317 για παραβάσεις του Νόμου περί ναρκωτικών.
• 55 για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.
• 32 για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, κατά τη διάρκεια του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος, στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών και ελέγχων, κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη, κοκαΐνη, κάνναβη, ναρκωτικά δισκία κ.λπ.), όπλα (αεροβόλα πιστόλια, καραμπίνα, μαχαίρια, γκλοπ κ.λπ.), είδη λαθρεμπορίου (λαθραία πακέτα τσιγάρα), διαρρηκτικά εργαλεία, προϊόντα κλοπών κ.α.

Επισημαίνεται ότι η αξιοποίηση και η δράση των Ο.Π.Κ.Ε. έχει ως αποτέλεσμα να καταπολεμούνται σε καθημερινή βάση παραβατικές συμπεριφορές, που επηρεάζουν το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της πόλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης