Στο «Αχιλλοπούλειο» ίδρυμα της Θεσσαλίας θα μεταφερθεί το 9χρονο κορίτσι που βρέθηκε εγκαταλειμμένο στη συνοικία Παλιών του Βόλου τα ξημερώματα της Τετάρτης. Για να βρεθεί στέγη κινήθηκε άμεσα ο κρατικός μηχανισμός, όπως αναφέρει το magnesianews.gr.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο διοικητής του νοσοκομείου Βόλου Κώστας Καρμπάτσας, πλαισιωμένος από εκπροσώπους των υπηρεσιών του νοσηλευτικού ιδρύματος, επισήμανε ότι το «Αχιλλοπούλειο» θα αποτελεί πάντα «μια ζεστή αγκαλιά και ένα χώρο φιλοξενίας, όχι μόνο για τους ασθενείς, αλλά και για όσους έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα τα παιδιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διοικητής τόνισε ότι η κοινή γνώμη τη Μαγνησίας ήταν ανήσυχη για την τύχη του κοριτισού και ο ίδιος δέχτηκε τηλεφωνήματα από απλούς πολίτες που ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν.

Τις επόμενες ώρες, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία προσωπικού του Νοσοκομείου, η 9χρονη θα μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον ιδρύματος, όχι μακριά από το Βόλο.

Όσον αφορά στην κατάσταση του παιδιού –που μιλάει σπαστά Ελληνικά– ο διοικητής τόνισε ότι αρχικά ήταν τρομαγμένο, υπερκινητικό, σε διέγερση και σαστισμένο, αλλά εκτίμησε ότι φεύγει σε πολύ καλύτερη κατάσταση, καθώς το επιστημονικό προσωπικό των υπηρεσιών ου Νοσοκομείου βρισκόταν συνέχεια κοντά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταδικάστηκε η μητέρα

Στο μεταξύ στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης η μητέρα της 9χρονης, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Η 23χρονη άστεγη από τη Ρουμανία, μετά την απολογία της δικάστηκε στο Αυτόφωρο και κρίθηκε ένοχη για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου. Της επιβλήθηκε ποινή οκτώ μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Διαβάστε επίσης: Βόλος: Εγκατέλειψε στον δρόμο το 9χρονο παιδί της
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014, 11:45

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης