Σε ύφεση οι φωτιές στο Λασίθι - Τεράστια η καταστροφή

Σε ύφεση οι φωτιές στο Λασίθι - Τεράστια η καταστροφή
Σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές στο νομό Λασιθίου που έχουν κινητοποιήσει από χθες την πυροσβεστική.

Πάνω από 24 ώρες καίει η φωτιά στα Αχλάδια Σητείας που εκδηλώθηκε χθες στις 10 περίπου το πρωί και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Από την πρώτη στιγμή η πυροσβεστική έστειλε στο σημείο ισχυρή δύναμη και συγκεκριμένα ενώ σηκώθηκαν τόσο τα δύο ελικόπτερα που διαθέτει η Κρήτη όσο και καναντέρ από την Αθήνα.

Μάλιστα, το απόγευμα φαίνεται πως η πυρκαγιά βρισκόταν σε ύφεση ωστόσο κατά την διάρκεια της νύχτας μία μεγάλη αναζωπύρωση σήμανε εκ νέου συναγερμό.

Στο σημείο αυτή τη στιγμή επιχειρούν 8 οχήματα με 20 άνδρες, μία ομάδα πεζοπόρου και εθελοντές.Δεύτερο πύρινο μέτωπο στις Μάλες

Η φωτιά στις Μάλες ξέσπασε στις 11 το βράδυ και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας απείλησε και τον οικισμό.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και στο σημείο επιχειρούν: 16 οχήματα με 32 άνδρες, τρία οχήματα πεζοπόρου και υδροφόρες του δήμου.

Μάλιστα, με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που πραγματοποιεί ρίψεις νερού.

Τεράστια καταστροφή

Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε και η μεγάλη καταστροφή που έχει υποστεί η περιοχή στα Αχλάδια της Σητείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καεί πολλά στρέμματα καλλιέργειας και συγκεκριμένα χιλιάδες ελαιόδεντρα ενώ έχουν γίνει στάχτη μελίσσια και το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής.

Πηγή: cretapost.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 17:16