Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, 19:14
Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ
Η Πέμπτη είναι η πιθανότερη ημέρα στην οποία οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων προγραμματίζουν τις κινητοποιήσεις τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαρκή απαξίωση της κάποτε κραταιά αμυντικής βιομηχανίας, η οποία, όπως υποστηρίζουν, βρίσκεται πλέον στην «ώρα μηδέν».

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου να καθορίσει τον ακριβή χαρακτήρα που θα λάβουν οι κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος.

Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα ξεκαθαρίσει και το αν θα καταβληθεί τελικά η μισθοδοσία Ιανουαρίου στους 550 εργαζομένους. Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, η καταβολή των μισθών τους από 1ης Φεβρουαρίου καθίσταται αμφίβολη, λόγω του τεράστιου προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ΕΛΒΟ, ιδίως μετά τη ματαίωση της πρόσφατης γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Η συνέλευση επρόκειτο να εγκρίνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά περίπου 24 εκατ. ευρώ, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς ο βασικός μέτοχος (ελληνικό Δημόσιο) δεν προσήλθε και οι δύο άλλες πλευρές -όμιλοι Μυτιληναίου με 43% και Λαϊνόπουλου με 6%- δεν συμμετείχαν.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, 19:15