Σέρρες: Καταδίωξη και σύλληψη επίδοξου ληστή

Σέρρες: Καταδίωξη και σύλληψη επίδοξου ληστή
Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, ένας άντρας ηλικίας 41 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής, παράνομη οπλοφορία, αντίσταση, απειλή, εξύβριση και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, σε βάρος δύο νεαρών ηλικίας 18 και 23 ετών, οι οποίοι αναζητούνται.

Ειδικότερα, στο Στρυμονοχώρι Σερρών, οι προαναφερόμενοι αφαίρεσαν από το οικόπεδο 69χρονου ημεδαπού μεταλλικά υπόστεγα, τα οποία τα τοποθετούσαν έξωθεν του οικοπέδου με σκοπό να τα φορτώσουν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο. Έγιναν όμως αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς και αφού επιβιβάστηκαν στο ανωτέρω όχημα τράπηκαν σε φυγή αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το ανωτέρω όχημα, ενεργώντας συνεχόμενα σήματα στάσης με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πλην όμως οι προαναφερόμενοι ανέπτυσσαν συνεχώς μεγαλύτερη ταχύτητα προκαλώντας κίνδυνο στους λοιπούς χρήστες της οδού.

Κατόπιν, οι ανωτέρω εγκατέλειψαν το όχημά τους στην Ηράκλεια και τράπηκαν σε φυγή πεζή, πλην όμως καταδιώχθηκαν πεζή από τους αστυνομικούς και συνελήφθη ο 41χρονος, ο οποίος αντιστάθηκε σθεναρά της σύλληψης.

Σε αστυνομική έρευνα του οχήματος βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, ενώ κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω όχημα στερούνταν κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, άδειας κυκλοφορίας, ασφαλιστηρίου συμβολαίου και έλεγχου Κ.Τ.Ε.Ο. και βεβαιώθηκαν παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014, 02:46