Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία καθώς τόσο στο γραφείο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, όσο και στο γραφείο του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη εστάλησαν φάκελοι με σφαίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος που περιείχε δύο σφαίρες και είχε ως παραλήπτη τον κ. Προβόπουλο έφτασε κανονικά μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία του διοικητή, μέχρι να εντοπιστεί από υπαλλήλους του γραφείου οι οποίοι ενημέρωσαν αμέσως την Αστυνομία.

Όσον αφορά στον φάκελο που προοριζόταν για τον κ. Πρετεντέρη, αυτός εστάλη στο γραφείο του δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό σταθμό που εργάζεται. Και οι δύο φάκελοι περιείχαν από δύο σφαίρες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών, καθώς και από ένα απειλητικό σημείωμα που υπέγραφαν οι «Λαϊκοί Τιμωροί».

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, στις 4 Φεβρουαρίου 2013, φάκελος με σφαίρες και απειλητικό σημείωμα που υπογραφόταν από την «Κρητική Επανάσταση» είχε φτάσει στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σφαίρες είχε στείλει και η οργάνωση «6η Δεκέμβρη» στις αρχές του 2010 και ανέλαβε την ευθύνη ύστερα από βομβιστική ενέργεια στη Γενική Γραμματεία Τύπου, ενώ τον Δεκέμβριο του 2008 επίσης είχαν σταλεί σφαίρες καλάσνικοφ σε δικαστικούς χωρίς να ανακοινωθεί τίποτε.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με απειλητικά μηνύματα και σφαίρες εναντίον της ΔΟΥ Χανίων, καλλιτεχνών, επιχειρηματία με ξενοδοχεία στο Ηράκλειο, αλλά και προσφάτως στη Ναυτική Βάση της Σούδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης