Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις πολιτών, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιουλίου στο κέντρο της Αθήνας, στον πεζόδρομο του Συντάγματος. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά δεν έλειψαν οι εντάσεις και τα επεισόδια, τα οποία ευτυχώς δεν έλαβαν μεγάλη έκταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ως συμπαράσταση στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, με αρκετό κόσμο να τίθεται αλληλέγγυος στον αγώνα που κάνει. Μάλιστα με πανό και συνθήματα ζητούν την άμεση αποφυλάκιση του, καθώς η ζωή του πλέον βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο. 

Η δεύτερη συγκέντρωση αφορούσε τη διαμαρτυρία δεκάδων πολιτών για την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται από τις δεκάδες πυρκαγιές που κατακαίνε τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, και στην οποία συμμετείχαν διάφορες οργανώσεις και συλλογικότητες.

 

 

Οι δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιούνταν αρχικά σε ήρεμο κλίμα, με τους παρευρισκόμενους να εκφράζουν με συνθήματα και αγωνιστικό παλμό όσα θέλουν να πουν, υπό την επιτήρηση ισχυρής αστυνομικής δύναμης, προκειμένου να μην συμβεί το παραμικρό έκτροπο.

Ωστόσο, τα πνεύματα δεν άργησαν να ενταθούν, ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και τους διαδηλωτές – συμπαραστάτες στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. Η αρχική μικρή ένταση και οι φραστικοί διαπληκτισμοί, γρήγορα εξελίχθηκαν σε ρίψεις αντικειμένων, από τους διαδηλωτές προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με συνέπεια οι τελευταίοι να κάνουν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου – λάμψης στο ξεκίνημα της οδού Πανεπιστημίου, ενώ χρησιμοποιήθηκε και η αύρα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκαν και συλλήψεις των εμπλεκόμενων, από τους άνδρες των ΜΑΤ, με συνέπεια η ένταση να κλιμακωθεί για αρκετή ώρα. 

 

 

 

Τα επεισόδια δεν έλαβαν περεταίρω έκταση, ενώ μετά την προαναφερθείσα ένταση, οι δύο πορείες ολοκληρώθηκαν ειρηνικά σε ήρεμο κλίμα στην πλατεία Ομονοίας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης