Συγκλονιστική κατάθεση: «Δεν άντεχε να βλέπει τη βία του πατέρα απέναντι στην Άννυ»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016, 12:42
Συγκλονιστική κατάθεση: «Δεν άντεχε να βλέπει τη βία του πατέρα απέναντι στην Άννυ»
«Ο Σάββας είχε την Άννυ σαν πριγκίπισσα» κατέθεσε η μητέρα του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου συνεχίζεται η δίκη για την αποτρόπαια δολοφονία της τετράχρονης, πέρυσι το Πάσχα.

Η γιαγιά της μικρής απέκλεισε το ενδεχόμενο να διέπραξε ο γιος της όσα του αποδίδονται.

«Εγώ δεν το πιστεύω αυτό ακόμα. Πιστεύω ό,τι θα μου πει ο Σάββας, ότι δεν είναι αλήθεια. Είναι πολύ καλό παιδί. Αυτός φρόντιζε τη μικρή. Άλλαζε τις πάνες. Ήταν όλη μέρα μαζί του. Ακόμα περιμένω να μου πει ότι δεν είναι αλήθεια» τόνισε η μάρτυρας Οφέλια Κούτεβα, μητέρα του Στανισλάβ Μπακαρτιέβ, γνωστού ως Σάββα.

Η γιαγιά της 4χρονης, αν και δεν είχε στενές σχέσεις με τον γιο της και την οικογένειά του, μίλησε για τη μεγάλη αδυναμία που είχε στο παιδί του.

«Η Άννυ ήταν το καμάρι του γιου μου (...) Αυτός την κοίταγε σαν τα μάτια του, την είχε σαν πριγκίπισσα. Η μάνα της καμάρωνε για αυτό το πράγμα, καμάρωνε γιατί την είχε συνέχεια δίπλα του» είπε χαρακτηριστικά.

Η Οφέλια Κούτεβα παραδέχτηκε πως, όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη της Δημήτρινα, της είχε προτείνει να κάνει έκτρωση, καθώς θεωρούσε πως δεν ήταν σε θέση να φροντίσουν το παιδί και λόγω της εμπλοκής τους με τα ναρκωτικά. «Όταν κατάλαβα ότι κάνει ναρκωτικά, ήταν μεγάλος. Ήταν πια με τη γυναίκα του. Δεν ξέρω τι χρήση έκανε. Έφυγε από τα 20 από το σπίτι» (...).

«Ο γιος μου την αγάπησε τη Δημητρίνα. Εγώ είχα πει πράγματα για το παιδί... ότι μπορεί να μην είναι δικό του και τσακωθήκαμε. Έδωσα σαν γονιός τη συμβουλή ότι δεν είναι έτοιμοι για παιδί. Δεν είχαν χρήματα, ούτε και εγώ. Μετά ο γιος μου ήθελε να αναγνωρίσει το παιδί, αλλά δεν ήθελε η Δημητρίνα, γιατί έπαιρνε κάποιο επίδομα».

Πρόεδρος: Είχε κάποια αμφιβολία ο γιος σας ότι η Άννυ δεν ήταν δικό του παιδί;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Εσείς θέλατε το παιδί;

Μάρτυρας: Όχι, εγώ απλά σαν γονέας τούς έδωσα μια συμβουλή, επειδή είχαν μπλέξει με ναρκωτικά, τους έλεγα ότι ίσως δεν πρέπει...

Πρόεδρος: Οι σχέσεις του γιου σας με την Άννυ ποιες ήταν;

Μάρτυρας: Ήταν το καμάρι του, είχαν πολύ καλές σχέσεις, την αγαπούσε.

Πρόεδρος: Δεν είχε πέσει στην αντίληψή σας ότι βιαιοπραγούσε;

Μάρτυρας: Ούτε ο Σάββας ούτε η Δημητρίνα. Παίζανε μαζί στο κουμπιούτερ. Ο Σάββας ήταν και πιο αυστηρός με το φαγητό της, δεν ήθελε να τρώει απ' έξω...

Πρόεδρος: Είχατε ακούσει ποτέ την εγγονή σας να εκφράζει φόβο όταν έμενε με τους γονείς της;

Μάρτυρας: Όχι, ήταν πολύ χαρούμενη.

«Μου είπε ότι το παιδί χάθηκε»

Η μάρτυρας μιλώντας για τις ημέρες που αναζητούσαν την Άννυ, πριν αποκαλυφθεί η φρικτή αλήθεια, υποστήριξε πως ο γιος της είπε πως το παιδί χάθηκε. «Κοιμόμουν και άνοιξε την πόρτα και έφυγε» της είπε ο Σάββας, όταν τον ρώτησε πού είναι η Άννυ και συμπλήρωσε: «Όταν τον είδα στην αστυνομία, ήταν σαν χαμένος, έτρεμε. Από τα ναρκωτικά ήταν...».

Πρόεδρος: Γιατί πήραν το παιδί από τη Βουλγαρία, όπου έμενε με τους παππούδες της;

Μάρτυρας: Για μια καλύτερη ζωή...Ήθελαν να είναι μαζί με το παιδί, μεγάλωνε και ήθελαν να το έχουν κοντά τους (...) Η Άννυ αγαπούσε τον μπαμπά της. Ήταν πολύ έξυπνη, έπαιζε με το τάμπλετ και το κομπιούτερ...

Η γυναίκα αναφερόμενη στον γιο της τον χαρακτήρισε «χαζομπαμπά» και υποστήριξε πως αγαπούσε τη Δημητρίνα και τον αγαπούσε και εκείνη και συγκινημένη πρόσθεσε: «Δεν ήθελα να κλάψω σήμερα».

Η κατάθεση φίλου της οικογένειας που «καίει» τον πατέρα

Για την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά έκανε λόγο ένας νεαρός φίλος του κατηγορούμενου Μασίφ Αχμεντόφ γνωστού ως Νικολάι, ο οποίος κατέθεσε πως έκαναν χρήση ηρωίνης μπροστά στα μάτια της 4χρονης Άννυ.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως γνωρίστηκε με τους δύο κατηγορουμένους στο Πεδίον του Άρεως, τον Απρίλιο του 2015, όταν πήγαν να κάνουν χρήση ναρκωτικών. «Ο Σάββας ήταν χρήστης, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την πράξη που έκανε».

Όπως είπε, ο νεαρός επικοινώνησε και πάλι με τον Νικολάι και τον κάλεσε στο σπίτι του Σάββα, στο οποίο και ο ίδιος διέμενε εκείνη την περίοδο, για να κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Πρόεδρος: Ήταν και το κοριτσάκι στο σπίτι;

Μάρτυρας: Ναι.

Πρόεδρος: Σας έβλεπε να κάνετε χρήση;

Μάρτυρας: Ναι, το έβλεπε (...).

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να είχε πρόσβαση το παιδί στα ναρκωτικά;

Μάρτυρας: Τα ναρκωτικά ήταν απλωμένα στο τραπέζι, θα μπορούσε να είχε πρόσβαση το παιδί...

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως η μικρή γκρίνιαζε και ζητούσε να πάει στη γιαγιά της στη Βουλγαρία και ο πατέρας της αγρίεψε και της φώναξε. «Ο Νικολάι μού είπε πως η γιαγιά είχε μεγαλώσει τη μικρή...» .

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως ο Νικολάι τού είχε εξομολογηθεί πως ο Σάββας για να τιμωρήσει τη μικρή την έκανε μπάνιο με κρύο νερό και τη χτυπούσε και πως αποφάσισε να φύγει από το σπίτι γιατί «δεν άντεχε να βλέπει τη βία του πατέρα απέναντι στην Άννυ».

Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστική κατάθεση του παππού της τετράχρονης Άννυ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016, 13:08