Συλλήψεις έξι ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές της Αττικής

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016, 17:50
Συλλήψεις έξι ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές της Αττικής
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της Παρασκευής ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Π. Φάληρο, Άγιο Δημήτριο, Κολωνάκι και Παγκράτι), έξι μέλη της σπείρας, εκ των οποίων πέντε υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας από 25 έως 53 ετών, και ένας 41χρονος ημεδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί αλλοδαπών, περί όπλων και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, ταυτοποίηση ατόμων και δημιουργίας “προφίλ” των εμπλεκομένων, πιστοποιήθηκε η ιεραρχική δόμηση του εγκληματικού κυκλώματος, οι ρόλοι των μελών του (αποθήκευση, νόθευση, εμπορία-διακίνηση) και η παράνομη δράση τους στη διακίνηση ναρκωτικών, ενώ εντοπίστηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης ναρκωτικών.Από την έρευνα σε οικίες, χώρους και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -1.554- γραμμαρίων

-Ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης βάρους -1.848- γραμμαρίων

-Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

-Δεκατέσσερα (14) φαρμακευτικά δισκία

-Νοθευτική ουσία βάρους -740- γραμμαρίων

-Τέσσερις ζυγαριές

-Εξήντα δύο (62) φυσίγγια

-Το χρηματικό ποσό των -24.530- ευρώ

-Δύο αυτοκίνητα

-Δύο μοτοσυκλέτες

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016, 17:50