Συναγερμός στην Τρίπολη για τα σκουπίδια-Παρέμβαση του υπ. Υγείας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013, 17:07
Συναγερμός στην Τρίπολη για τα σκουπίδια-Παρέμβαση του υπ. Υγείας
Με επιστολή του προς τον δήμαρχο Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος ζητεί ψεκασμό των απορριμμάτων, που παραμένουν για περίπου δύο μήνες στους δρόμους της πόλης και άμεση απομάκρυνσή τους, γιατί εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Κλιμάκιο του ΚΕΛΠΝΟ έφτασε στην αρκαδική πρωτεύουσα, με εντολή του υπουργού Υγείας, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος του κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι πριν από τρεις εβδομάδες, εκδόθηκε υγειονομική διάταξη από το υπουργείο Υγείας και υπογράφηκε κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, προκειμένου να μεταφερθούν τα σκουπίδια της Τρίπολης στον ΧΥΤΑ της Φυλής στην Αττική, ύστερα από την πρώτη επίσκεψη κλιμακίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο διαπίστωσε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

Τα σκουπίδια όμως, παρά τις υπουργικές αποφάσεις παραμένουν στους δρόμους της Τρίπολης, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε μικρές χωματερές, εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών και σύμφωνα με παράγοντες του δήμου, αν όλα πάνε καλά, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η μεταφορά τους από την Τρίπολη στον ΧΥΤΑ της Φυλής.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013, 17:10