Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης με τον διευθυντή του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας, Γιάννο Λιβανό. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Τσιακαλάκης Γιώργος, υπεύθυνος επικοινωνίας του Συλλόγου και ο κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Κατά τη συνάντηση επί τάπητος τέθηκε το κύριο αίτημα του Συλλόγου για την αναθεώρηση και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου που περιβάλλει την εργασία στο σεξ στην Ελλάδα, στα ευρωπαϊκά πρότυπα, καθότι πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα που συνδέεται άμεσα και με τη διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιπροσωπεία ζήτησε την αρωγή της Πολιτείας και πιο συγκεκριμένα του Υπουργείου Εσωτερικών, σε ημερίδα που πρόκειται να διοργανώσει τον Μάιο με θέμα «Εργασία στο σεξ στην Ελλάδα, Πραγματικότητα και Προοπτικές» με σκοπό να ανοίξει η δημόσια συζήτηση σε έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο με παρονομαστή τα θέματα νομιμότητας για την εργασία στο σεξ.

Ο κ. Σκουρλέτης αποδέχτηκε την πρόσκληση κι ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου ότι η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ευαισθησία το εν λόγω ζήτημα, αφενός μεν με τη σύσταση Ομάδας Διοίκησης Έργου, υπό τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής, την επεξεργασία και διατύπωση προτάσεων και νομοθετικών παρεμβάσεων, που θα προστατεύουν τις γυναίκες από τη βία και την εκμετάλλευση της πορνείας και αφετέρου δε με την ολιστική αντιμετώπιση των ζητημάτων στην εργασία στο σεξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης