Συνάντηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με τον Γ.Γ. Εμπορίου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013, 18:07
Συνάντηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με τον Γ.Γ. Εμπορίου
Η πάταξη του παραεμπορίου, με την αξιοποίηση και της Δημοτικής Αστυνομίας, μετά την ένταξή της στην ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο ενός κοινού σχεδιασμού μεταξύ Αστυνομίας και υπουργείου Ανάπτυξης, ήταν το αντικείμενο σημερινής συζήτησης του Αρχηγού της Αστυνομίας αντιστράτηγου Νίκου Παπαγιαννόπουλου και του Στέφανου Κομνηνού.

Τον κ. Κομνηνό συνόδευε ο Εκτελεστικός Υπεύθυνος του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης του Παρεμπορίου (ΣΥ.Κ.Α.Π.), Δημήτριος Μπουλούκος, στη δε σύσκεψη που ακολούθηκε συμμετείχαν, από πλευράς Αστυνομίας, ο Υπαρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης και ο προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου, υποστράτηγος Ευθύμιος Λυγιδάκης.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τρόπους και διαδικασίες ενδυνάμωσης της συνεργασίας και ενίσχυσης των μέτρων αντιμετώπισης του παραεμπορίου, τόσο στην Αθήνα όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, τέθηκε και το ζήτημα της αναβάθμισης των υπηρεσιών αντιμετώπισης του παρεμπορίου, με την χρησιμοποίηση των δημοτικών αστυνομικών, καθώς και της στενότερης συνεργασίας με τα Κέντρα Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.) των Περιφερειών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013, 18:12