Συνελήφθησαν μετανάστες για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013, 17:27
Συνελήφθησαν μετανάστες για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων
Για απάτη κατά συναυτουργία και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, συνελήφθησαν ένας 37χρονος από τη Ρουάντα και ένας 28χρονος από το Καμερούν, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Ασφάλειας Τρίπολης.

Ειδικότερα, οι δύο μετανάστες εξαπατούσαν τα θύματά τους, πείθοντάς τα ότι μπορούσαν με κατάλληλη επεξεργασία να μετατρέψουν πακέτα με λευκό χαρτί, τα οποία είχαν το ίδιο μέγεθος κυρίως με τα χαρτονομίσματα των 50 και των 100 ευρώ, σε γνήσια χαρτονομίσματα. Τα λευκά χαρτιά ισχυρίζονταν πως ήταν προηγουμένως γνήσια χαρτονομίσματα, τα οποία είχαν χρωματίσει προκειμένου να τα εισάγουν στη χώρα, αποφεύγοντας τον έλεγχο των αρχών.

Για να τους πείσουν πραγματοποιούσαν επίδειξη, όπου τοποθετούσαν τα λευκά χαρτιά σε υγρό, τα τύλιγαν με αλουμινόχαρτο και χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, τα αντάλλασαν με γνήσια χαρτονομίσματα, τα οποία στη συνέχεια έδειχναν στα θύματα τους ως προϊόντα της υποτιθέμενης μετατροπής.

Κατά την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, όπου αστυνομικός, προσποιούμενος τον αγοραστή, κατάφερε να έρθει σε επαφή με τους δύο αλλοδαπούς. Υπήρξε πολυήμερη διαπραγμάτευση και συμφωνήθηκε να τους παραδώσει το ποσό των 80.000 ευρώ, και αυτοί στη συνέχεια να του δώσουν χρωματισμένα χαρτονομίσματα, «υποτιθέμενης» χρηματικής αξίας 250.000 ευρώ, καθώς και όλα τα απαραίτητα σύνεργα για τον αποχρωματισμό αυτών σε «γνήσια» χαρτονομίσματα.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013, 17:27