Συνελήφθησαν εκβιαστές στα Τρίκαλα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011, 12:56
Συνελήφθησαν εκβιαστές στα Τρίκαλα
Δικογραφία εις βάρος δύο ημεδαπών με την κατηγορία της «εκβίασης» σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, μία γυναίκα, η οποία διατηρεί φροντιστήριο ξένων γλωσσών, προσήλθε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καταγγέλλοντας ότι ένας εκ των κατηγορουμένων επικοινώνησε μαζί της και της δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του τα θέματα των εξετάσεων, για απόκτηση πτυχίου αγγλικής γλώσσας, που θα διενεργηθούν το Σάββατο, 21-5-2011, και την Κυριακή, 22-5-2011.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τα θέματα είχε αποσπάσει ο δεύτερος κατηγορούμενος, αφού πρώτα διέρρηξε τους κωδικούς ασφαλείας της ιστοσελίδας Πανεπιστημίου της αλλοδαπής (Hacking), που είναι αρμόδιο για τον ορισμό των θεμάτων στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, ζήτησε εκβιαστικά από την καταγγέλλουσα το ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να της στείλει τα θέματα και να μη δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στη διεξαγωγή και στην αξιοπιστία των εξετάσεων.

Η καταγγέλλουσα απέστειλε το ποσό των 1.500 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του δεύτερου ημεδαπού και παράλληλα έλαβε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα επίμαχα θέματα.

Η καταγγελία διερευνήθηκε ψηφιακά και οι δράστες εντοπίστηκαν στην περιοχή των Τρικάλων, όπου ύστερα από ενημέρωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κλιμάκιο Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στην πόλη και διενήργησε έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, στις οποίες βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός Η/Υ. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα υποβληθούν στη Δ.Ε.Ε. για εργαστηριακή εξέταση.

Σε διερεύνηση της καταγγελίας από τη Δίωξη ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι οι καταγγελλόμενοι, προκειμένου να επιτύχουν τον σκοπό της εκβίασης, απέστειλαν θέματα τα οποία είχαν δοθεί σε εξετάσεις από το πανεπιστήμιο της αλλοδαπής το έτος 2009.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέστειλε μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας (Εuropol) σχετική αναφορά, για να διερευνηθούν η ιστοσελίδα καθώς και τα υπολογιστικά συστήματα του αλλοδαπού Πανεπιστημίου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011, 13:16