Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και ΟΑΕΔ για κατασκευή φοιτητικών εστιών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015, 06:42
Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και ΟΑΕΔ για κατασκευή φοιτητικών εστιών
Την προοπτική κατασκευής φοιτητικών εστιών στα Τρίκαλα εξετάζει ο Δήμος Τρικκαίων, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

Το θέμα συζητήθηκε από τον δήμαρχο Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου και την πρόεδρο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Μ. Καραμεσίνη.

Ο κ. Παπαστεργίου έθεσε στην πρόεδρο μια παλιά εκκρεμότητα: βάσει της συμφωνίας για την παραχώρηση στρεμμάτων στη Σωτήρα στον ΟΕΚ, για την κατασκευή των νυν εργατικών κατοικιών, ο Οργανισμός θα έπρεπε να είχε παραχωρήσει 1.700 τ.μ. οικοδομημένα, αλλά και κοινόχρηστους χώρους.

Όταν ο ΟΕΚ διαλύθηκε και τμήμα των αρμοδιοτήτων του πέρασε στον ΟΑΕΔ, το θέμα ξεχάστηκε. Πλέον, όμως, και σε συνδυασμό με το αίτημα των κατοίκων των εργατικών κατοικιών για χρήση χώρων που να εξυπηρετούν και τους ίδιους, ο δήμος επανήλθε. Ήδη απέστειλε έγγραφο στον ΟΑΕΔ, με το οποίο ζητήθηκε τόσο η τακτοποίηση της απόδοσης των 1.700 τ.μ. όσο και η απόδοση των κοινόχρηστων χώρων.

Η κα Καραμεσίνη ήταν θετική στο αίτημα και, πλέον, ο Δήμος Τρικκαίων ζητεί, αντί να αποδοθούν τα οικοδομημένα κτίσματα ως κατοικίες, όπως προβλεπόταν, να αποδοθούν ως φοιτητικές εστίες. Στο εν λόγω αίτημα, το οποίο συζητήθηκε, η πρόεδρος του Οργανισμού ήταν θετική.

Ο Δήμος Τρικκαίων με την ανέγερση των κατοικιών από τον ΟΑΕΔ επιλύει τρία ζητήματα:

- τακτοποιεί την οφειλή των χώρων προς αυτόν, άρα προς την κοινωνία
- επιλύει θέματα στέγασης για οικονομικώς αδύναμους φοιτητές και σπουδαστές στην πόλη των Τρικάλων
- ενισχύει τα αιτήματα για παραμονή του ΤΕΙ και της ΣΕΦΑΑ στην πόλη, με μια ταυτόχρονη διαδικασία κοινωνικής προσφοράς στους φοιτητές/σπουδαστές.

Αυτό που πλέον απομένει είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβούλευσης για τις φοιτητικές εστίες, προκειμένου να τεθεί το πρόγραμμα σε κανονική διαδικασία υλοποίησης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015, 06:43