Χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, άρχισε  και θα συνεχίσει την Παρασκευή, την κατάθεσή της, στη δίκη με κατηγορούμενο τον Πέτρο Φιλιππίδη, η πρώτη από τις τρεις γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει για βιασμό. 

Η μάρτυρας η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, επέμεινε σε όσα έχει υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή, είχε ζητήσει να καταθέσει, κεκλεισμένων των θυρών, αίτημα που έγινε δεκτό ομόφωνα από το δικαστήριο, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.«Ζητήσαμε την κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ιδιωτικότητας των θυμάτων. Τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καλύπτονται. Τη δημοσιότητα την θέλουμε κι εμείς για τη συνέχεια» δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης  της  καταγγέλλουσας  προσθέτοντας πως το περιεχόμενο της κατάθεσής της ” κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την ανάκριση”.  Οι συνήγοροι εξήραν την απόφαση αυτή του δικαστηρίου που ελήφθη, όπως είπαν ” παρά τη σθεναρή αντίδραση της υπεράσπισης”  κι επισήμαναν ότι “το δικαστήριο αποφάσισε το ορθό”. Σύμφωνα με την υπεράσπιση, η “κατάθεση θα είναι κομβική, δύσκολη και μακρά. Ωστόσο, τα θύματα θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση όσα βίωσαν”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαφορετική εικόνα πάντως μετέφερε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες,  ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη Μιχάλης Δημητρακόπουλος, λέγοντας: «Δώσαμε νομική μάχη προκειμένου η δίκη να διεξαχθεί με ανοιχτές τις θύρες, ώστε να μπορεί η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί τι έχει συμβεί. Δυστυχώς, οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η καταγγέλλουσα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές».

Το θέμα της δημοσιότητας των καταθέσεών τους, διχάζει, όπως φαίνεται, τα θύματα, με το συνήγορο της δεύτερης καταγγέλλουσας να δηλώνει πως θεωρεί ότι είναι  απαραίτητη.  «Εμείς διαφωνήσαμε με το αίτημα κεκλεισμένων των θυρών. Σίγουρα η πελάτισσα μου θα υποστεί ιδιαίτερη ψυχική ταλαιπωρία, όμως είναι μια δίκη που αφορά όλους μας, που αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και αφορά και στο κίνημα metoo. Είμαστε αποφασισμένοι να είναι όλα σε δημοσιότητα ώστε να φανεί  στο θεατρικό χώρο και τι  συμβαίνει με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 1η Απριλίου οπότε και η πρώτη μάρτυρας θα απαντήσει σε ερωτήσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης