Διπλό «χτύπημα» σε υπηρεσίες του Αγίου Νικολάου και της Ιεράπετρας θα πραγματοποιήσουν σήμερα κάτοικοι των περιοχών, οι οποίοι διεκδικούν την παραμονή των τμημάτων ΤΕΙ στις πόλεις, κόντρα στο σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας.

Η κινητοποίηση των κατοίκων της Ιεράπετρας ξεκίνησε χθες με κατάληψη των γραφείων της ΔΟΥ Αγίου Νικολάου, ενώ θα συνεχιστεί επ’ αόριστον, όπως λένε τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το πρωί σήμερα γίνεται κατάληψη και των γραφείων της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου από κατοίκους του Αγίου Νικολάου, οι οποίοι ζητούν παράλληλα από τη δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην κατάθεση των παραιτήσεων των μελών της, που έχουν ανακοινωθεί αλλά δεν έχουν πραγματοποιηθεί, να προχωρήσουν έμπρακτα όλοι οι πολίτες σε στάση πληρωμών προς την Πολιτεία, αλλά και να υπάρξει συντονισμός για πρόσθετες δράσεις μέσα στο άμεσο διάστημα.

Την Τετάρτη το «ραντεβού» στην Αθήνα

Την Τετάρτη οι δήμαρχοι Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου θα βρίσκονται στην Αθήνα μαζί με μέλη επιτροπών αγώνα και με εκπροσώπους άλλων πόλεων της χώρας που διαμαρτύρονται για το σχέδιο «Αθηνά», ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο αντίδρασης στις κυβερνητικές επιλογές. Παράλληλα θα γίνουν συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας.

Την Πέμπτη παγκρήτιο φοιτητικό συλλαλητήριο – Κατάληψη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Σπουδαστές από το Ηράκλειο και το Λασίθι αναμένεται να δώσουν το «παρών» στο παγκρήτιο φοιτητικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη στο Ηράκλειο, στο οποίο θα συμμετάσχουν και κάτοικοι του Λασιθίου. Η κατάργηση τμημάτων του ΤΕΙ σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα και η κατάργηση του Τμήματος Δομικών Έργων στο Ηράκλειο έχουν γίνει «κόκκινο πανί», ενώ το θέμα παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας, με δεδομένες τις αρνήσεις τόσο του Πανεπιστημίου όσο και του ΤΕΙ Κρήτης να δεχθούν τις αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο «Αθηνά». Οι διαμαρτυρόμενοι θα καταλάβουν τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cretalive.gr

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης