Μεγάλη αναστάτωση αναμένεται να προκληθεί στη λειτουργία ορισμένων μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, μετά την απόφαση των νοσοκομειακών γιατρών να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας, γιατί πολλοί συνάδελφοί τους δεν έχουν ακόμη πληρωθεί τις δεδουλευμένες εφημερίες τους.

Το Συντονιστικό των γενικών συνελεύσεων των νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά εξέδωσε σήμερα έκτακτη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, από τις 14:30 μ.μ που ξεκίνησε η γενική εφημερία, έχουν αποσυρθεί οι γιατροί που βρίσκονται σε επίσχεση, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης. Επιπλέον, προειδοποιεί ότι, εάν η κυβέρνηση δεν λάβει μέτρα, θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες και άλλα νοσοκομεία, όπως το Λαϊκό και το Παίδων Αγία Σοφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι « παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας στα Μέσα ενημέρωσης, στα περισσότερα νοσοκομεία δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα, ενώ μερίδα γιατρών παραμένει απλήρωτη από τον Δεκέμβρη του 2009 (π.χ. Αττικό, Λαϊκό).»

Επίσης, σε μερικά νοσοκομεία που κατεβλήθησαν τα δεδουλευμένα παρατηρήθηκαν περικοπές, όπως στον Ευαγγελισμός, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, που έφτασαν στο 18%, γι’ αυτό άλλωστε οι γιατροί που συνεχίζουν την επίσχεση κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου για παραπλάνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης