Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Μαΐου 2011, 05:54
Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων
Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την Πέμπτη 18-5, οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων.

Σε σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία αναφέρει: «Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την απαράδεκτη και συνήθη τακτική που ακολουθούν οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων κάθε χρόνο κατά τη διαπραγμάτευση για υπογραφή Σ.Σ.Ε. των οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων.

Εμείς λαμβάνοντας υπόψη μας την εν γένει οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς και την αδήριτη ανάγκη για ενίσχυση με κάθε τρόπο του Τουρισμού μας, προτείναμε ως νέα ρύθμιση, πέρα από τα ήδη ισχύοντα, μόνο την αναπροσαρμογή του βασικού μισθού σε ποσοστό ίσο με τον ευρωπληθωρισμό.

Αντί αυτού στις διαπραγματεύσεις για τη Σ.Σ.Ε. 2011 οι εκπρόσωποι των εργοδοτών, μας αντιπρότειναν γραπτώς, ρυθμίσεις, που κατ’ αυθαίρετη ερμηνεία και κατά παραποίηση των κοινοτικών Κανονισμών και Οδηγιών, οδηγούν σε πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, αντίκεινται δε όχι μόνο στην εσωτερική, αλλά και στην κοινοτική έννομη τάξη και κείνται μακράν του επικαλούμενου από όλους πλέον ανεξαιρέτως τους κερδοσκόπους «δημοσίου συμφέροντος».

Αδυνατώντας να αποδεχθούμε την πλήρη κατάργηση των ισχυόντων ρυθμίσεων και γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στον τρίτο κόσμο, αλλά παραμένει -ακόμη- μια Ευρωπαϊκή χώρα και διαμαρτυρόμενοι εντονότατα για την άκαμπτη και αδικαιολόγητη στάση των εργοδοτών».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Μαΐου 2011, 05:57