Ρίχνουν τον οβολό τους για τον Φωτόπουλο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, 17:33
Ρίχνουν τον οβολό τους για τον Φωτόπουλο
Συνεισφορές από εργαζόμενους στη ΔΕΗ προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 60.000 ευρώ που έχει οριστεί ως εγγύηση για τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλο, ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή στα τέλη Απριλίου, ζητά η επιτροπή στήριξης εργαζομένων στην επιχείρηση.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας και ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βάρος της ΔΕΗ καθώς επίσης της απάτης με αφορμή τις χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν από την επιχείρηση στον συνδικαλιστικό φορέα κατά την περίοδο έως το 2010. Ο κ. Φωτόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση να καταβάλει εγγύηση 60.000 ευρώ και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Όπως αναφέρεται από τη ΓΕΝΟΠ «με δεδομένη την αδυναμία του να συγκεντρώσει το ποσό των 60.000 ευρώ, μια ομάδα συνάδελφων αποφασίσαμε εμπράκτως να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας» και καλούνται όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν να καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό ποσό από 1 έως 50 ευρώ. Το ποσό πρέπει να συγκεντρωθεί μέχρι τις 20 Μαΐου και θα επιστραφεί όταν αρθεί η εγγύηση.

Οι χρηματοδοτήσεις προς τη ΓΕΝΟΠ παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη ύστερα από έρευνα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, 17:40