Με τις πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις να έχουν ξεπεράσει τις 150.000 στρέμματα και το κόστος των ζημιών –μέχρι στιγμής- να υπολογίζεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ, οι εικόνες στον Έβρο θυμίζουν βιβλική καταστροφή.

Ο νομός εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τα αρμόδια συνεργεία βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς η στάθμη του ποταμού Έβρου αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, μετά τις πλημμύρες και στη Βουλγαρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προληπτικά έχουν εκκενωθεί τα χωριά Πόρος Φερών και Πραγγί Διδυμοτείχου, με τους κατοίκους να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία και σπίτι συγγενών τους, ενώ περίπου εκατό σπίτια έχουν πλημμυρίσει στην περιοχή Λαβάρων.

«Η επιφυλακή είναι στο ”κόκκινο” καθώς από αύριο το βράδυ, ίσως και την Πέμπτη, αναμένουμε την έλευση πολύ μεγάλων όγκων νερού από τον Άρδα ποταμό, εξαιτίας των χιονιών που λιώνουν στον ορεινό όγκο της Βουλγαρίας», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, που βρίσκεται στην περιοχή, και πρόσθεσε: «Τα νερά αυτά, που θα φθάσουν νωρίτερα στην περιοχή Βύσσας μάς ανησυχούν, γιατί αν σπάσει το ανάχωμα στην θέση ”πράσινη πόρτα”, τότε θα κινδυνεύσει και το χωριό. Το συγκεκριμένο ανάχωμα θα επιχειρηθεί να ενισχυθεί στο μέτρο του δυνατού, διότι λόγω των συνθηκών που επικρατούν, υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης».

Σημειώνεται ότι η στάθμη του νερού σε όλα τα σημεία του ποταμού βρίσκονται στα όρια του συναγερμού. Ειδικότερα, στο Πύθιο στα 7,00μ., στα Κόμαρα 5,67μ., στο Ορμένιο 7,11μ., στους Κήπους 4,90 μ., στο Πέταλο 5,95μ., και στον Ερυθροπόταμο στα 6,52 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, λόγω των πλημμυρών συνεχίζεται η διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης – Δικαίων.

Διαβάστε επίσης:

Έσπασαν το ανάχωμα στο Δέλτα του Έβρου μετά από 60 χρόνια, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010, 10:55.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης