Στα περσινά επίπεδα ελπίζουν οι έμποροι να «κλείσει» η αγορά του Δεκεμβρίου

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014, 21:39
Στα περσινά επίπεδα ελπίζουν οι έμποροι να «κλείσει» η αγορά του Δεκεμβρίου
Στα περσινά επίπεδα ελπίζουν οι έμποροι να «κλείσει» η αγορά του Δεκεμβρίου ισοφαρίζοντας τις απώλειες του τζίρου από τις αρχές του μήνα.

Αυτό δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης σε δημοσιογράφους και υπενθύμισε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μία υποχώρηση του καταγεγραμμένου τζίρου των επιχειρήσεων λιανικής για τον μήνα Δεκέμβριο του 2014, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, της τάξεως του 5%- 8%, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις των εμπορικών καταστημάτων να κυμαίνονται μεταξύ 6,3- 6,4 δισ. ευρώ για την εφετινή εορταστική περίοδο.

«Μπορεί η συγκεκριμένη μεταβολή να συνιστά μια αποκλιμάκωση του ρυθμού μείωσης της καταναλωτικής δαπάνης από το 2009 και μετά, εξακολουθεί όμως να αποτελεί το περίπου 30% του καταγεγραμμένου τζίρου για το έτος 2008» είπε ο κ. Κορκίδης και πρόσθεσε ότι από την κίνηση της χριστουγεννιάτικης αγοράς περιμένουν οι έμποροι να μπει φρένο στη μείωση και να κυμανθεί ο τζίρος τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα.Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014, 21:39