Στη Θεσσαλονίκη οι πρώτες συνέντευξεις για προσλήψεις στη «Ryanair»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014, 04:44
Στη Θεσσαλονίκη οι πρώτες συνέντευξεις για προσλήψεις στη «Ryanair»
Στις 20 Φεβρουαρίου και στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθούν οι πρώτες συνεντεύξεις για την πρόσληψη προσωπικού στη χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία «Ryanair».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος», οι συνεντεύξεις θα γίνουν μέσω της εταιρείας «Crew Link», η οποία αναλαμβάνει -έναντι αμοιβής- την περίπου έξι εβδομάδων εκπαίδευση των ενδιαφερομένων, πριν ενσωματωθούν στο εργατικό δυναμικό της «Ryanair».

Οσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να περάσουν από συνέντευξη, θα πρέπει να στείλουν το βιογραφικό τους στον ιστότοπο της εταιρείας (www.crewlink.ie). Μεταξύ άλλων, για το πλήρωμα της καμπίνας από τους υποψηφίους ζητείται ύψος τουλάχιστον 1,57 μ., καλή όραση και δυνατότητα κολύμβησης για τουλάχιστον 20 μ. χωρίς βοήθεια καθώς και καλή γνώση αγγλικών σε γραπτό και προφορικό λόγο.

Προσερχόμενοι στη συνέντευξη οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους μια φωτοτυπία του βιογραφικού τους σημειώματος, ευρωπαϊκό διαβατήριο σε ισχύ για τουλάχιστον 1,5 χρόνο από την ημέρα της συνέντευξής και μία φωτοτυπία του.

Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι επιβάλλεται να προσέλθουν στη συνέντευξη ντυμένοι με συγκεκριμένο τρόπο. Οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστα έως το γόνατο, διαφανές καλσόν και κοντομάνικο πουκάμισο ή μπλούζα. Απαγορεύονται αυστηρά τα τζιν και τα τατουάζ σε εμφανή σημεία. Σε ό, τι αφορά στους άντρες, ζητείται εμφάνιση με επίσημο παντελόνι συνδυασμένο με πουκάμισο με κοντά μανίκια.

Η διαδικασία των προσλήψεων, πάντως, στον ιρλανδικό αερομεταφορέα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian», η εκπαίδευση στοιχίζει περί τα 2.400 ευρώ, χωρίς να εξασφαλίζει πάντα την τελική πρόσληψη στη «Ryanair».
Εκπρόσωποι της εταιρείας, ωστόσο, σημειώνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα παραμένει στο δυναμικό της εταιρείας, μετά τη δοκιμαστική περίοδο.

Πηγή: seleo.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014, 04:44