Στη φυλακή ο επιχειρηματίας που ασελγούσε σε βάρος 12χρονης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010, 16:39
Στη φυλακή ο επιχειρηματίας που ασελγούσε σε βάρος 12χρονης
Ποινή φυλάκισης επτά μηνών επέβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας σε 50χρονο επιχειρηματία, ο οποίος το 2006 είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τη 12χρονη κόρη της ερωμένης του.

Ο κατηγορούμενος -σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο βασίστηκε στη μαρτυρία ενός 16χρονου σήμερα κοριτσιού- εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του έδειχνε η μητέρα του παιδιού, με την οποία διατηρούσε ερωτικές σχέσεις, μπαινόβγαινε με άνεση στο διαμέρισμα της γυναίκας και κατά την απουσία της ασελγούσε σε βάρος της 12χρονης τότε κορούλας της.

Αίσθηση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι το μέρος του επιχειρηματία πήρε η μητέρα της ανήλικης, ενώ αντίθετα ο πατέρας της ήταν καταπέλτης. Η μητέρα, όχι μόνο δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, αλλά υπεραμύνθηκε και της αθωότητας του κατηγορούμενου πρώην εραστή της.

Η σχέση της μητέρας της με τον επιχειρηματία συνεχιζόταν μέχρι το καλοκαίρι του 2009, οπότε η ανήλικη αποκάλυψε στην ξαδέρφη της το μυστικό που τη βασάνιζε πέντε χρόνια.

Καταλυτική στη διαδικασία ήταν και η κατάθεση της παιδοψυχολόγου που εξέτασε την ανήλικη. Σύμφωνα με τα επιστημονικά συμπεράσματά της, όσα της εκμυστηρεύτηκε το κορίτσι δεν αποτελούν αποκύημα της φαντασίας του.

«Στη φάση που μου μίλησε ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση και αποκλείεται να μου είπε ψέματα. Μου έδωσε επαρκείς λεπτομέρειες γι’ αυτό που της συνέβη και μάλιστα μου έκανε εντύπωση που παρουσίαζε την ασέλγεια ως βιασμό. Αυτό σημαίνει ότι βίωνε τα χάδια του κατηγορουμένου σε βαθμό βιασμού. Αποκλείεται τα συναισθήματα που μου περιέγραψε να ήταν φανταστικά. Είχε βιώσει στο πετσί της μια κατάσταση που πλήγωνε την αθωότητά της», σημείωσε η μάρτυρας.

Έτσι, οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου επιχειρηματία έπεσαν στο κενό και το δικαστήριο προχώρησε στην καταδίκη του.

Πηγή: Espresso

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010, 16:39