Στη συντήρηση και τον καθαρισμό 10.000 ιστών ηλεκτροφωτισμού προχωρά η Περιφέρεια Αττικής

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 13:29
Στη συντήρηση και τον καθαρισμό 10.000 ιστών ηλεκτροφωτισμού προχωρά η Περιφέρεια Αττικής

«Η Αττική δεν μπορεί να περιμένει. Παρά τις αντιξοότητες προχωρούμε με συντονισμένα και σταθερά βήματα στην υλοποίηση των στόχων που έχουμε θέσει να φτιάξουμε την Αττική που μας αξίζει». Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τον καθαρισμό 10.000 ιστών ηλεκτροφωτισμού που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής μετά την αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.

Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της προτεραιότητας για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος και παρά τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει το ξέσπασμα της επιδημίας του COVID-19, προχωρά στη συντήρηση και τον καθαρισμό υποδομών του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της.

Από τις αρχές Απριλίου ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και ανακαίνισης της βαφής 10.000 ιστών ηλεκτροφωτισμού, που είναι εγκατεστημένοι στους σημαντικότερους οδικούς άξονες της πρωτεύουσας, όπως οι λεωφόροι Κατεχάκη, Ποσειδώνος, Συγγρού, Κηφισίας, Μεσογείων, Αθηνών, Κηφισού, Βάρης-Κορωπίου κ.ά. Το πρώτο τμήμα του έργου, μήκους 13 χιλιομέτρων, είναι η περιφερειακή Κατεχάκη και μετά την ολοκλήρωση της συντήρησής της θα ακολουθήσει η παραλιακή λεωφόρος.

Στο έργο, διάρκειας δύο ετών, μεταξύ άλλων προβλέπονται ο πλήρης καθαρισμός των ιστών (αφίσες, σχοινιά, αυτοκόλλητα), η επιμελής επεξεργασία και βαφή όπου απαιτείται, καθώς και έλεγχος με συμπλήρωση των θυρίδων για την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 13:36