Στη βάση ναυτικής υποστήριξης της Σούδας έφθασε την Πέμπτη το υποβρύχιο USS Florida (SSGN 728), όπως είχε προγραμματιστεί, και θα παραμείνει για πέντε ημέρες .

Όπως αναφέρεται από τους Αμερικανούς, η βάση της Σούδας είναι μια λειτουργική βάση που επιτρέπει στις δυνάμεις των συμμάχων του ΝΑΤΟ να είναι εκεί που χρειάζονται και όταν χρειάζονται για να εξασφαλίσουν ασφάλεια και σταθερότητα στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Νοτιοδυτική Ασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ναύτες μου, νέοι και νέες που δίνουν ζωή στο «Φλόριντα», θυσιάζονται καθημερινά και υπηρετούν με στόχο μία ισχυρή και ελεύθερη περιοχή» είπε ο καπετάνιος Σεθ Μπλερτον, διοικητής του πληρώματος του Florida Gold. «Μετά από μήνες αφοσιωμένης και σκληρής δουλειάς στη θάλασσα, είμαστε ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και την κουλτούρα των Ελλήνων συμμάχων μας.

Το Florida βρίσκεται σε μια τακτική αποστολή για τον 6ο Στόλο των ΗΠΑ. Με μήκος 170 μέτρα, μπορεί να φτάσει ταχύτητα μέχρι και 46 χιλιομέτρων/ώρα. Μπορεί να επανδρωθεί από 155 άτομα προσωπικό. Επίσης, διαθέτει πυρηνικό αντιδραστήρα για την παροχή ενέργειας.

Ναυπηγήθηκε το 1983 και είναι το 6ο αμερικάνικο υποβρύχιο που παίρνει το όνομά του από την πολιτεία της Φλόριντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης