Νέα δικαστική περιπέτεια είναι προ των πυλών για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αυτή τη φορά για σκέλος της υπόθεσης της Siemens. Πρόκειται για τη σύμβαση με τη γερμανική  εταιρεία, την περίοδο 2001- 2006  που αφορά τους στρατιωτικούς τηλεφωνικούς πίνακες, από την οποία εκτιμάται ότι ζημιώθηκε το Δημόσιο με ποσό περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση αφορά την προμήθεια του Στρατού, με συμβάσεις της ΕΑΒ με τη γερμανική εταιρεία, στρατιωτικών τηλεφωνικών πινάκων ή κέντρων εκστρατείας. Η επίμαχη προμήθεια που ξεκίνησε το 2001 και αφορούσε μία πενταετία ήταν σκέλος του ευρύτερου προγράμματος ΕΡΜΗΣ Σύστημα Επικοινωνιών Ζώνης Μάχης που είχε αποφασιστεί το 1998 και είχε ανατεθεί στην ΕΑΒ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς απέστειλαν στη Βουλή τη σχετική δικογραφία στην οποία «σκόνταψαν» για άλλη μία φορά στο όνομα του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου που έχει ήδη καταδικαστεί για τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών.  

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, οι εισαγγελείς φέρονται να εντόπισαν στοιχεία για την ενδεχόμενη πράξη της απιστίας σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί.

Παράλληλα η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς άσκησε ποινικές διώξεις  για άμεση συνέργεια στην απιστία σε βάρος περίπου 30 κατηγορουμένων, ανάμεσά τους, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της SIEMENS στην Ελλάδα Μιχάλης Χριστοφοράκος, στελέχη της εταιρείας και στρατιωτικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης