Στην Κρήτη το πρώτο ανήλικο προσφυγόπουλο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Απριλίου 2018, 04:54
Στην Κρήτη το πρώτο ανήλικο προσφυγόπουλο
Στην Κρήτη έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής το πρώτο ανήλικο προσφυγόπουλο το οποίο και θα μείνει στο Ηράκλειο στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος που υλοποιεί η Αναπτυξιακή.

Πρόκειται για έναν αραβόφωνο έφηβο ηλικίας 16 χρόνων που εγκαταστάθηκε σε ένα διαμέρισμα που έχει ενοικιαστεί από την Αναπτυξιακή για την φιλοξενία των προσφύγων.

«Ξεκίνησε χθες το πιλοτικό πρόγραμμα της φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στην Κρήτη. Το πρώτο προσφυγόπουλο ήρθε το μεσημέρι αεροπορικώς και το μεταφέραμε σε ένα διαμέρισμα στο Ηράκλειο», επεσήμανε μιλώντας σχετικά στο cretapost, η υπεύθυνη του προγράμματος για την φιλοξενία των προσφύγων από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, Δήμητρα Καμπέλη.

Όπως έγινε γνωστό, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 16χρονος πρόσφυγας βρίσκεται στο νησί καθώς όταν είχε φύγει από την πατρίδα του η πρώτη στάση που έκανε ήταν στην Κρήτη όπου έμεινε για περίπου έναν μήνα.

Μάλιστα, ο ίδιος δέχθηκε με χαρά την επιστροφή του και την παραμονή του στο νησί καθώς – όπως δήλωσε – είχε λατρέψει την Κρήτη σε αυτόν τον έναν μήνα.

Αναμένονται άλλα εφτά προσφυγόπουλα

Δύο είναι τα διαμερίσματα που έχουν μισθωθεί από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την φιλοξενία προσφυγόπουλων στην Κρήτη.

«Τα συγκεκριμένα διαμερίσματα έχουν συνολικά οκτώ θέσεις καθώς το κάθε σπίτι έχει τέσσερα δωμάτια. Ήδη καλύφθηκε η μία θέση από τον 16χρονο ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες περιμένουμε άλλους εφτά νέους», υπογράμμισε σχετικά η κ. Καμπέλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έφηβοι πρόσφυγες θα μένουν μόνοι τους στα διαμερίσματα ωστόσο την ευθύνη τους θα έχουν επαγγελματίες επίτροποι από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ).

Πηγή: cretapost

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Απριλίου 2018, 04:55