Πέντε γυναίκες ύποπτες για την επίθεση με το βιτριόλι

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 10:53
Πέντε γυναίκες ύποπτες για την επίθεση με το βιτριόλι

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό της μαυροφορεμένης δράστιδας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη γυναίκα στην Καλλιθέα.

Στο κάδρο των υπόπτων βρίσκονται πλέον πέντε γυναίκες, σύμφωνα με όσα επισημαίνουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛ.ΑΣ. Καμία από αυτές πάντως δεν φαίνεται να είχε εύκολη πρόσβαση στο εξειδικευμένο καυστικό υγρό που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση.

Για την υπόθεση συστάθηκε ειδική ομάδα 10 αστυνομικών, από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών και το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας. Οι αστυνομικοί περιμένουν από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας τα αποτελέσματα των σαρώσεων των επικοινωνιών την ημέρα της επίθεσης (Τετάρτη 20 Μαΐου) στην άτυχη γυναίκα, την ώρα που περίμενε το ασανσέρ στο κτήριο της εταιρείας όπου εργάζεται, στη λεωφόρο Θησέως.

Τα αποτελέσματα από αυτές τις σαρώσεις αναμένεται να παίξουν αποφασιστικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Θεωρείται από τους αστυνομικούς, ότι η δράστιδα είχε μαζί της κινητό τηλέφωνο.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, που επεξεργάζεται όλο το βιντεοληπτικό υλικό που έχει ληφθεί, όχι μόνο από τις κάμερες ασφαλείας στο σημείο, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της επίθεσης, προσπαθεί να ξεκαθαρίσει την εικόνα όταν εμφανίζεται μία ύποπτη γυναίκα. Στη συνέχεια, αστυνομικοί θα τη δείξουν στην 34χρονη μήπως μπορέσει να την αναγνωρίσει - ωστόσο αυτό θα γίνει σε επόμενο χρόνο, καθώς η κατάσταση του ματιού της κοπέλας δεν είναι ακόμα καλή.

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο αστυνομικών επισκέφθηκε χθες, για ακόμη μία φορά, την άτυχη γυναίκα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται, αλλά δεν προέκυψε κάτι νεότερο. Η 34χρονη δεν μπόρεσε να θυμηθεί κάτι παραπάνω από όσα έχει καταθέσει έως τώρα. Οι αστυνομικοί, πάντως, για να ξεμπλέξουν το κουβάρι της υπόθεσης ξεψαχνίζουν το παρελθόν της γυναίκας μέχρι και το 2014.

Σήμερα αναμένεται να την επισκεφτούν εκ νέου αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση, ενώ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στον εντοπισμό της δράστιδας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 13:36