Το πρωί της ερχόμενης Τρίτης θα αναχωρήσει από την Ελλάδα, αν οι συνθήκες στην Αϊτή το επιτρέψουν, ειδική ομάδα γιατρών και διασωστών αλλά και φαρμακευτικού υλικού με ειδική απευθείας πτήση με αεροσκάφος Boeing 747.

Το αεροσκάφος, κατά την επιστροφή του, θα μεταφέρει στην Ελλάδα 400 Ευρωπαίους πολίτες που βρίσκονται στο νησί της Καραϊβικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν χορηγίας αεροσκάφους από την εταιρεία Hellenic Imperial Airways, η οποία θα προσφέρει περισσότερο και από το 50% του κόστους μετάβασης.

Στην αποστολή θα συμμετέχουν περίπου 25 γιατροί, νοσηλευτές, διασώστες και στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ, ενώ μεταφέρεται μεγάλη ποσότητα φαρμάκων που είναι αναγκαία για τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Οι εθελοντές θα παραμείνουν περίπου δέκα έως δεκαπέντε ημέρες και θα ακολουθήσει δεύτερη αποστολή με το ίδιο αεροπλάνο, στο οποίο θα μεταφέρονται τρόφιμα κατάλληλα για τις συνθήκες, φάρμακα και υλικό, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των θυμάτων του σεισμού.
Όσοι φορείς επιθυμούν να προσφέρουν, θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τις υπηρεσίες του υπουργείου στο τηλέφωνο 2103683570, ώστε να ενημερωθούν για τον κατάλογο των αναγκαίων φαρμάκων ή άλλων υλικών, τα οποία θα μεταφερθούν με τη δεύτερη πτήση του αεροσκάφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανακοινώθηκε, τέλος, ο τραπεζικός λογαριασμός για την κατάθεση εισφορών για την ανθρωπιστική βοήθεια, ο οποίος είναι:

2341131478, ΙΒΑΝ GR8701000230000002341131478 στην Τράπεζα της Ελλάδος ή σε άλλες τράπεζες με χρήση του ΙΒΑΝ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης