Το δρόμο για τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνας παίρνει με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 14χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του.

Το μικροσκοπικό, όπως περιγράφεται, πλάσμα οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή Λασιθίου. Από τη μία έδειχνε φοβισμένο από την άλλη δεν είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Το βέβαιο είναι ότι εκεί δεν είχε κανέναν από τους δικούς του δίπλα του. Ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο αντάλλαξε δύο κουβέντες ήταν ο δικηγόρος του, ο οποίος προσπάθησε να του εξηγήσει την κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αγόρι επέμεινε στο βίαιο προφίλ του πατέρα του. Υποστήριξε ότι κακοποιούσε τον ίδιο και τα αδέρφια του και αυτό δεν το άντεχε. Αναφέρθηκε στον ξυλοδαρμό του μικρότερου αδερφού του το βράδυ του φονικού και στο ξέσπασμα του 39χρονου απέναντί του. Και αυτό είχε γίνει, όπως είπε, πολλές φορές στο παρελθόν.

Δήλωσε μετανιωμένος που σκότωσε τον πατέρα του και εξέφρασε τη θλίψη που στερείται τα αδέρφια του για τα οποία τρέφει αισθήματα αγάπης.

Ο 14χρονος, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, φέρεται να στερήθηκε την πατρική στοργή, αλλά και τη μητρική αγάπη. Όπως είπε στον ανακριτή, γνώριζε να χρησιμοποιεί την καραμπίνα του πατέρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όποτε έβρισκε σφαίρες στο δρόμο, τις έβαζε στην καραμπίνα και πυροβολούσε στον αέρα. Το τελευταίο φυσίγγιο που βρήκε δεν το… σπατάλησε. Το φύλαξε. Ήταν αυτό με το οποίο εκτέλεσε τον πατέρα του.

Ο δικηγόρος του και πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Λασιθίου, Λευτέρης Σκυβαλάκης, ο οποίος διορίστηκε από το δικαστήριο, μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς τις μαρτυρικές καταθέσεις των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, που ήδη εκφράζονται εχθρικά απέναντι στον 14χρονο. Ενώ, δηλαδή, ο ανήλικος περιγράφει τον 39χρονο ως βίαιο άνθρωπο, τα υπόλοιπα παιδιά υποστηρίζουν ότι δεν τα χτυπούσε και ότι ο αδερφός τους λέει ψέματα.

Ο δικηγόρος εκφράζει την άποψη ότι δεν έχουν αποκαλυφθεί τα πραγματικά περιστατικά και ότι η αλήθεια θα αναζητηθεί στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης. Είναι ενδεικτικό ότι ο ανακριτής έδωσε εντολή για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία θα διερευνηθεί εάν ο 14χρονος όντως είχε κακοποιηθεί ή εάν πρόκειται για σενάρια της εφηβικής του φαντασίας.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης