Στο εδώλιο εκ νέου τρεις στρατιωτικοί για τον θάνατο φαντάρου στην Κοζάνη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014, 19:52
Στο εδώλιο εκ νέου τρεις στρατιωτικοί για τον θάνατο φαντάρου στην Κοζάνη
Στο εδώλιο του Πενταμελούς Αναθεωρητικού Δικαστηρίου θα καθίσουν εκ νέου, μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου, οι τρεις αξιωματικοί οι οποίοι είχαν αθωωθεί για τον θάνατο από ηλεκτροπληξία φαντάρου στο στρατόπεδο Μακεδονομάχων στην Κοζάνη, στις 18 Αυγούστου του 2008.

Ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 1047/2014 απόφασή του αναίρεσε την απόφαση με την οποία οι τρεις στρατιωτικοί είχαν αθωωθεί από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, κρίνοντας ότι είναι αντιφατική και δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Υπεύθυνοι για το σύστημα υγιεινής και ασφαλείας ήταν οι τρεις αξιωματικοί, οι οποίοι βρέθηκαν και στη θέση του κατηγορούμενου, καθώς τους είχαν ανατεθεί καθήκοντα επιθεωρητών και με αυτήν την ιδιότητα πραγματοποιούσαν ελέγχους στις κτηριακές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου.

Σύμφωνα με το ιστορικό της απόφασης του Αρείου Πάγου, οι εμπλεκόμενοι στρατιωτικοί δεν είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση πάνω σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός στρατιώτης βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα που έκανε μπάνιο, λόγω προβλήματος στο σύστημα κεντρικής γείωσης ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο προκλήθηκε από άγνωστη αιτία.

Διαβάστε: Ένας νεκρός, κανείς ένοχος
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011, 14:32

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014, 19:52