Βίντεο – Φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαγκούρης

Με απόντα τον ήδη καταδικασθέντα για τη μεγάλη υπεξαίρεση της Energa-Hellas Power, Αριστείδη Φλώρο, ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να φωτίσει και τις κρυφές μέχρι στιγμής πτυχές της εν ψυχρώ δολοφονίας του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου είναι δύο από τους τρεις Αλβανούς κρατουμένους που εμπλέκονται ως ηθικοί αυτουργοί στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στις 12 ΟκτωβρίουΚατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου είναι δύο από τους τρεις Αλβανούς κρατουμένους που εμπλέκονται ως ηθικοί αυτουργοί στη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου, στις 12 Οκτωβρίου.

Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας κατηγορείται ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος κρατείται στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, αφού έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών χωρίς αναστολή για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και υπεξαίρεση. Υπενθυμίζεται πως ο Α. Φλώρος είχε εκπροσωπηθεί στη μεγάλη δίκη της Energa-Hellas Power από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί, πάντως, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο Αριστείδης Φλώρος, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των δικαστών, οι οποίοι ζήτησαν να γίνει άμεσα η μεταγωγή του από το ψυχιατρείο Κορυδαλλού.

Νωρίτερα, ο συνήγορός του Ηλίας Αναγνωστόπουλος είχε ζητήσει αναβολή της δίκης, υποστηρίζοντας ότι η κλήση του κατηγορουμένου δεν έγινε με νόμιμο τρόπο.

Στο Εφετείο Αθηνών ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος: 


Στο Εφετείο ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος συνοδευόμενος από τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο Αθηνών οι φερόμενοι ως ηθικοί αυτουργοί του σχεδίου δολοφονίας του Μ. Ζαφειρόπουλου

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 39χρονος εκπρόσωπος της Energa Αριστείδης Φλώρος είχε αναθέσει στους δύο Αλβανούς Olti Dulce και Arber Baco να δολοφονήσουν τον 62χρονο αντίδικό του δικηγόρο Γ. Αντωνόπουλο, νομικό εκπρόσωπο του ΛΑΓΗΕ στη δίκη για το σκάνδαλο της Energa, έναντι 100.000 ευρώ.

Κατά την προσαγωγή τους, πάντως, οι δύο Αλβανοί αντιμετώπισαν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων με βρισιές και κάμποση ειρωνεία.

«Έχετε σχέση με τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου;» ρωτήθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι από τους δημοσιογράφους.

«Έχουμε σχέση με το μ…. της μ…. σας» απάντησε ο ένας από αυτούς, στέλνοντας παράλληλα… φιλάκια στους εικονολήπτες.

                                            Η συμμορία των δολοφόνων και η γιάφκα της Καλλιθέας

Στο Εφετείο οδηγήθηκαν οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης