Στο εδώλιο και πάλι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Στο εδώλιο και πάλι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος
Τελειωμό δεν έχουν οι δικαστικές περιπέτειες για τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που εξέδωσε, τον παραπέμπει σε νέα δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αυτή την φορά για την υπόθεση των ειδικών εντολών πληρωμής δαπανών στον κεντρικό δήμο, που δημιούργησε άλλο «άνοιγμα» στα δημοτικά ταμεία.

Για την ίδια υπόθεση, η οποία άρχισε να ερευνάται με εντολή της γενικής διεύθυνσης Eπιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών και αφορά την έκδοση ειδικών εντολών πληρωμής, ύψους 890.000 ευρώ, το διάστημα 1998-2004, το δικαστικό συμβούλιο «στέλνει» στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου έξι ακόμη πρόσωπα. Πρόκειται για τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών Αναστάσιο Γερογιάννη και πέντε στελέχη οικονομικών υπηρεσιών του δήμου (προϊστάμενοι της Ταμειακής Υπηρεσίας και του Τμήματος Εξόδων, διαχειριστές Πληρωμών και Ειδικών Ταμείων).

Υιοθετώντας την πρόταση του αντεισαγγελέα εφετών Λεωνίδα Νικολόπουλου, οι εφέτες δέχονται ότι πολλές δαπάνες του δήμου πληρώνονταν με ειδικές εντολές που υπογράφονταν χωρίς να ενταλματοποιούνται άμεσα.

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που αποφυλακίστηκε μόλις το περασμένο καλοκαίρι για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, βαρύνεται με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε απιστία.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016, 20:24