Στο εδώλιο μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου για τις βόμβες μολότοφ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, 11:20
Στο εδώλιο μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου για τις βόμβες μολότοφ
Αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες είναι ο ηγούμενος και μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου, οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για την επίθεση με… βόμβες μολότοφ που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2013 στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Η δίκη ξεκίνησε χθες με συνολικά 11 κατηγορουμένους, από τους οποίους οι οκτώ είναι μοναχοί.
Τα επεισόδια στις Καρυές άρχισαν όταν μοναχοί της Νέας Αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου κάνοντας χρήση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κερδίσει επιχείρησαν με δικαστικούς επιμελητές να εισέλθουν στο κονάκι της μονής.

Ωστόσο, οι ζηλωτές μοναχοί που ήταν «ταμπουρωμένοι» στο αντιπροσωπείο στις Καρυές επιτέθηκαν στους δικαστικούς επιμελητές, εκτοξεύοντας μάλιστα και βόμβες μολότοφ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε με την εξέταση μαρτύρων, ενώ ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου και άλλοι δύο μοναχοί που κατηγορούνται για την υπόθεση δεν βρίσκονται στο δικαστήριο, καθώς εκπροσωπούνται από πληρεξούσιο δικηγόρο. Κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας εξετάστηκαν δύο δικαστικοί επιμελητές που επιχείρησαν να εκτελέσουν την απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής που διέταζε την εκκένωση του αντιπροσωπείου. Η δίκη θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

(πηγή: dailythess)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, 13:48