Στο εδώλιο για δωροδοκία ο Χάρης Τομπούλογλου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 18:12
Στο εδώλιο για δωροδοκία ο Χάρης Τομπούλογλου
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στέλνει το Συμβούλιο Εφετών τον παλιό γνώριμο της «Ζούγκλας», Χάρη Τομπούλογλου.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη σύλληψή του, παραμονή Χριστουγέννων, πέρυσι,  η οποία καταγράφηκε από κρυφή κάμερα να παίρνει «μίζα» 25.000 ευρώ, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», παραπέμπεται σε δίκη, ενώπιον του Τριμελούς  Εφετείου Κακουργημάτων.   

Ο Χάρης Τομπούλογλου θα καθίσει στο εδώλιο μαζί με το γιατρό  Στέφανο Μιχαλάκο και ακόμη ένα άτομο που φέρεται ως συνεργός του, τον Χρήστο Τριανταφύλλου, για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία.

Ο Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος δήμαρχος στη Ν. Χαλκηδόνα, αμέσως μετά τη σύλληψή του είχε διαγραφεί  αυτομάτως από τα μητρώα της ΝΔ για «αντιδεοντολογική συμπεριφορά», ενώ είχε προηγηθεί η «καρατόμησή» του από τη θέση του προέδρου του νοσοκομείου.

Είχε συλληφθεί  στις 24 Δεκεμβρίου του 2013 αμέσως μετά τη βιντεοσκόπηση της παράνομης πράξης από κρυφή κάμερα που είχαν τοποθετήσει άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου εμφανίζεται να παίρνει έναν κίτρινο φάκελο με «μίζα» 25.000 ευρώ που απαίτησε από διαφημιστική εταιρεία, προκειμένου να συνεχιστεί η σύμβασή της με το νοσηλευτικό ίδρυμα και να τον τοποθετεί στην εσωτερική τσέπη του παλτό του.

Τα χρήματα αυτά, που ήταν προσημειωμένα, του τα έδωσε δήθεν εκ μέρους της διαφημιστικής ο πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού της Αlpha Bank, Τάσος Γκιάτης.

 Αμέσως μετά τη σύλληψή του, ο κ. Τομπούλογλου έκανε λόγο για «σκευωρία», αρνούμενος ότι το ποσό των 25.000 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του  ήταν μίζα. «Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν πλημμελείς και γι αυτό φοβόταν μήπως κηρυχθεί έκπτωτη» υποστήριξε.

Ωστόσο, οι αποκαλυπτικοί  διάλογοι, που ήδη περιέχονται στη δικογραφία μαρτυρούν μάλλον τα αντίθετα: «Εγώ δεν είμαι  ο μ…..ς αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. Ή θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο  του Υπουργείου Μιχελάκο, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω», φέρεται να λέει.

Υπενθυμίζεται ότι ο  Χ. Τομπούλογλου μετά την απολογία του στην ανακρίτρια κ. Ρέα Κατσιβέλη είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 150.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης του  δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 18:12