Εικόνα, στην οποία διακρίνεται ο πρώην πρόεδρος του Nοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου να παίρνει τον φάκελο με τη… μίζα που είχε ζητήσει, βγαίνει στο φως της δημοσιότητας λίγες μόλις ώρες προτού διαβεί το κατώφλι του ανακριτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι σήμερα στις 18.00 λήγει η προθεσμία που πήρε χθες για να απολογηθεί στην ανακρίτρια διαφθοράς.

Πρόκειται για τον επίμαχο φάκελο με τη μίζα των 25.000 ευρώ από τη διαφημιστική εταιρεία. Η στιγμή που απαθανατίστηκε στη φωτογραφία είναι ακριβώς εκείνη κατά την οποία ο Χ. Τομπούλογλου παίρνει το δωράκι του από τον μεσάζοντα. Αυτός δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της Alpha Bank Τάσο Γκιάτη, ο οποίος ξεσκέπασε τη δράση του Χάρη Τομπούλογλου.

«Του έδωσα τον φάκελο, τον άνοιξε να δει αν υπάρχουν μέσα χρήματα, δεν τα μέτρησε, τα έβαλε στο παλτό του και έφυγε από το γραφείο μου» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου στο ΜEGA ο κ. Γκιατής για την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στη συνέχεια έδωσε τον φάκελο στον συνεργάτη του και του είπε να κατέβει από τις σκάλες, ενώ ο ίδιος κατέβηκε από το ασανσέρ. […] Προφανώς το έκανε για να μη συλληφθεί με τα χρήματα στην τσέπη» είπε και πρόσθεσε πως συνέστησε στον κ. Τομπούλογλου «να μη ρίξει τους ανθρώπους», δηλαδή τη διαφημιστική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο.

Τη φωτογραφία δημοσίευσε το Αποκαλυπτικό Δελτίο στο Extra 3

Μιχαλάκος: Ο Τομπούλογλου με χρησιμοποίησε

Στο video (σ.σ.: από όπου προέρχεται η φωτογραφία-ντοκουμέντο) ο Χάρης Τομπούλογλου ακούγεται να αναφέρει το όνομα του Στέφανου Μιχαλάκου, διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Μιλώντας στο zougla.gr ο κ. Μιχαλάκος ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση με την ουσία της υπόθεσης και τον εκβιασμό, ενώ διευκρίνισε πως ο Χάρης Τομπούλογλου εκμεταλλεύτηκε το όνομά του.

Τη θέση του κ. Μιχαλάκου την υποστήριξε και ο δικηγόρος της εταιρείας, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε προηγηθεί ηχογραφημένη συνομιλία του γιατρού με τον πρόεδρο της διαφημιστικής, που την παρακολουθούσε η αστυνομία και από την οποία δεν προέκυψε καμία ενοχή του. Παράλληλα ο κ. Μιχαλάκος πρόκειται να κινηθεί δικαστικά εναντίον του Χάρη Τομπούλογου.

Οι διάλογοι που «καίνε» τον Χάρη Τομπούλογλου

Αποκαλυπτικές είναι οι καταγεγραμμένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τις απαιτήσεις του Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος εντελώς απροκάλυπτα αξιώνει μίζα, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα καταστρέψει την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον ενδιάμεσο, ο πρώην διοικητής του Παίδων αναφέρει:

6-12-2013: «Δεν πρόκειται να κάνω καμία κουβέντα με αυτούς αλλά με την εταιρεία. Εγώ μόνο εσένα εμπιστεύομαι. Και να τους πεις να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και για τον γιατρό».

3-12-2013: «Εγώ δεν είμαι ο μαλάκας αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. Ή θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του Υπουργείου Μιχελάκο, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία, ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω».

Στις 20-12-2013 ο Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με τις καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ζητά από τον ενδιάμεσο 30.000 ευρώ λέγοντάς του να του πει το ποσό και αν συμφωνούσαν με το ποσό να χρησιμοποιηθεί ο όρος «ημέρες άδειας».

Στις 23-12-2013 ο ενδιάμεσος τηλεφωνεί στον Τομπούλογλου μιλώντας του για 25 μέρες άδεια. «Είναι εντάξει 25 μέρες άδεια; Πότε θα έρθεις να υπογράψεις;» τον ρωτά ο ενδιάμεσος. Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο Χάρης Τομπούλογλου στις 9-12-2013 με τον ενδιάμεσο και η οποία έχει βιντεοσκοπηθεί, ο πρώην διοικητής του «Αγλ. Κυριακού» λέει: «Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς. Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον Μιχελάκο (σ.σ.: γιατρός) και θα τους δώσω και άλλες δουλειές».

Στη δικογραφία επίσης υπάρχει με ημερομηνία 14-12 SMS του Χάρη Τομπούλογλου στον ενδιάμεσο, στο οποίο αναφέρει: «Την Τρίτη έχω Δ.Σ., πρέπει να έχουμε κίνηση πριν, αν υπάρχει διάθεση. Ευχαριστώ». Ο πρώην διοικητής του Παίδων δεν παραλείπει πάντως να πει για τον 40χρονο συγκατηγορούμενό του πως δεν γνωρίζει τίποτα. «Τον κάλεσα για να μην πέσω θύμα ληστείας».

«Δεν θα ανεχθούμε φαινόμενα διαφθοράς»

Από τη μεριά του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων. Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για λυπηρό περιστατικό. «Δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και ζητούμε η τιμωρία του να είναι παραδειγματική» τόνισε.

«Επρόκειτο για δωρεά. Η αλήθεια θα λάμψει»

Την περασμένη Τετάρτη, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο Χάρης Τομπούλογλου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του απήγγειλε τις κατηγορίες. Ο πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» εισερχόμενος στο γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε: «Πιστεύω στον Θεό και στη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει».

Ο ίδιος κατήγγειλε σκευωρία σε βάρος του λέγοντας πως τα προσημειωμένα χρήματα που έλαβε προορίζονταν για δωρεά. «Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν πλημμελείς και φοβόταν (σ.σ.: η εταιρεία) μήπως κηρυχθεί έκπτωτη» υποστήριξε.

Απολύθηκε από την ΕΤΕ 

Στην άμεση απομάκρυνση του Χάρη Τομπούλογλου προχώρησε η Εθνική Τράπεζα, έπειτα από εντολή του διευθύνοντος συμβούλου Αλέξανδρου Τουρκολιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόλυση του κ. Τομπούλογλου από την Εθνική έγινε με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να περάσει από το πειθαρχικό, αφού ο κατηγορούμενος από το 1978 ήταν χαμηλόβαθμος υπάλληλος της τράπεζας και ασχολείτο κυρίως με τον συνδικαλισμό.

Διαβάστε επίσης Απολογείται σήμερα ο Τομπούλογλου, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013, 06:50

Συνομιλίες – φωτιά για τις μίζες, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013, 13:00

Συνελήφθη ο πρόεδρος του “Αγλαΐα Κυριακού”, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013, 14:56

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης