Στο κόκκινο και σήμερα ο υδράργυρος

Στο κόκκινο και σήμερα ο υδράργυρος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εισβολή των θερμών αέριων μαζών στη χώρα μας που θα έχει ως αποτέλεσμα τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως την Παρασκευή.

Από την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες ωστόσο θα διατηρηθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Για σήμερα αναμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα βόρεια κυρίως ορεινά, τοπικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη και πολύ υψηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 38 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 40-41 βαθμούς Κελσίου), από 20 έως 39 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στη δυτική Στερεά τοπικά 40-41 βαθμούς Κελσίου), από 23 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, από 23 έως 36 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και βαθμιαία στο Καρπάθιο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Όσον αφορά στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στον Σαρωνικό ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Δείτε εικόνες από το Σύνταγμα:

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Κλειστή για δύο ημέρες η Ακρόπολη

Κλειστός θα παραμείνει σήμερα και αύριο ο αρχαιολογικός χώρος του Ιερού Βράχου για την καλύτερη προστασία των επισκεπτών, λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να σημειωθούν.

Ειδικότερα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών ενημερώνει ότι λόγω του αναμενόμενου, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καύσωνα την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Ιουλίου, ο αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης και Κλιτύων θα κλείσει για το κοινό από τις 13.00 έως τις 17.00, εφόσον η αισθητή θερμοκρασία υπερβεί τους 40 βαθμούς Κελσίου (θερμοκρασία πόλης άνω των 36 βαθμών Κελσίου).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «όσοι έχουν προμηθευτεί ηλεκτρονικά εισιτήρια για τις εν λόγω ημέρες και ώρες παρακαλούνται όπως αποταθούν στο επιχειρησιακό τμήμα του ΤΑΠΑ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση etickets@tap.gr».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019, 13:21