Στο νησί του Ιπποκράτη χωρίς ασθενοφόρο, πάνω σε τελάρα!

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010, 11:21
Στο νησί του Ιπποκράτη χωρίς ασθενοφόρο, πάνω σε τελάρα!
Στο νησί του Ιπποκράτη, πατέρα της Ιατρικής, στην Κω το μοναδικό επανδρωμένο ασθενοφόρο δεν επαρκεί για να καλύψει τα περιστατικά μεταφοράς ασθενών. Το χθεσινό περιστατικό δείχνει ότι οι γιατροί για να ανταπεξέλθουν, πρέπει να εφευρίσκουν πατέντες… αν και αυτό δεν μας σώζει από τον διασυρμό…

Ένας ηλικιωμένος Γερμανός τουρίστας χθες το μεσημέρι μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο με Ι.Χ. αυτοκίνητο στέισον βάγκον πάνω σε τελάρα!!
Ο ηλικιωμένος τραυματίστηκε στις 13:00 μετά από πτώση μέσα στο ξενοδοχείο Kos Palace όπου διέμενε. Έντρομοι όσοι βρίσκονταν εκεί προσπάθησαν να τον βοηθήσουν καθώς είχε υποστεί κατάγματα, έφερε εκδορές στο χέρι και στο πρόσωπο και είχε τραυματίσει και την σπονδυλική του στήλη.
Πάνω στα τελάρα για να φτάσει στο αεροδρόμιοΟι γιατροί, της ιδιωτικής εταιρίας που έσπευσαν να τον βοηθήσουν, παρέχοντας του τις πρώτες βοήθειες, του φόρεσαν έως και πάνα, καθώς δεν επιτρεπόταν να μετακινηθεί καθόλου, εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης, ούτε καν για να ουρήσει.

Ο Γερμανός τουρίστας είχε ασφάλεια υγείας, η οποία έσπευσε να στείλει στο αεροδρόμιο της Κω ειδικό αεροπλάνο-ασθενοφόρο, το οποίο και θα τον μετέφερε σε νοσοκομείο στη Γερμανία.

Όμως όταν εκλήθη το ασθενοφόρο για τη διακομιδή του προς το αεροδρόμιο - όπως συμβαίνει συχνά - το ένα και μοναδικό επανδρωμένο όχημα που διαθέτει το νησί, ήταν απασχολημένο, σε άλλο εξίσου σοβαρό περιστατικό, και όσο η ώρα περνούσε η κατάσταση του ασθενούς χειροτέρευε. Άλλωστε το ιδιωτικό αεροσκάφος – ασθενοφόρο, που είχε φτάσει από την Γερμανία, έπρεπε να αναχωρήσει έως τις 15:30.

Έτσι οι γιατροί της ιδιωτική εταιρίας χρησιμοποίησαν ένα ενοικιαζόμενο πολυμορφικό αυτοκίνητο. Αφού έριξαν τα πίσω καθίσματα, έβαλαν τελάρα μέσα σ’ αυτό για να στερεώσουν το στρώμα πάνω στο οποίο ήταν ο ασθενής, προκειμένου να παραμείνει ευθυτενής, και να μην τραυματιστεί περισσότερο η σπονδυλική του στήλη κατά την μεταφορά.

Οι φωτογραφίες δείχνουν το μέγεθος της κατάντιας…

Με πληροφορίες από: aegeanews24.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010, 11:30