Σε εξέλιξη βρίσκεται η περιοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κρήτη, με αφορμή τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, η οποία πραγματοποιείται στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται στο νησί ως επίσημος προσκεκλημένος της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και στη διάρκεια της παραμονής του επισκέπτεται διάφορα μοναστήρια και έχει επαφές με τον κλήρο και τους τοπικούς φορείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις πρώτες του δηλώσεις εστιάστηκε στην ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας του γένους στη δύσκολη περίοδο που περνά σήμερα η Ελλάδα.

Το πρωί της Κυριακής αναμένεται να εγκαινιάσει το καθολικό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής στο Βαρύπετρο Χανίων και το απόγευμα το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Αγία Κυριακή Βαρυπέτρου. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ρέθυμνο όπου θα πραγματοποιήσει δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και θα δώσει το παρόν στα εγκαίνια της αίθουσας του Κέντρου Ορθόδοξου Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης.

Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης όπου θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, ενώ θα ακολουθήσει σύντομη περιήγηση στην παλιά πόλη η οποία θα ολοκληρωθεί με τα εγκαίνια έκθεσης αγιογραφίας της Μητρόπολης στο Σπίτι του Πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cretalive.gr

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης