Για αύριο το πρωί πήρε προθεσμία ο 23χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκδοθεί ακόμα τρία εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση των παγιδευμένων δεμάτων σε βάρος τριών ατόμων που είναι ήδη καταζητούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνων της Φωτιάς». Σύμφωνα, δηλαδή, με τις εισαγγελικές αρχές τουλάχιστον 9 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση με τα δέματα-βόμβες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 23χρονος συνελήφθη την Τετάρτη ύστερα από καταδίωξη ανδρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή της Κηφισιάς, προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Β/Α Αττικής. Ο νεαρός έφερε επάνω του, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Ένα πιστόλι GLOCK των 9 mm με γεμιστήρα των δεκαπέντε φυσιγγίων
Ένας δεύτερο γεμιστήρα με δεκαπέντε φυσίγγια
Μία χειροβομβίδα REPLICA
Ένα σπρέι πιπεριού
Ένα στυλό -βιντεοκάμερα
Ένας μάλλινο σκούφο
Ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια
Ένα πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τον καταζητούμενο Νικολόπουλο Μιχαήλ του Παναγιώτη και της Μαρίας, ο οποίος διώκεται με δύο εντάλματα σύλληψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο συλληφθείς βαρύνεται με το αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική ενέργεια, και συγκεκριμένα στην υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων δεμάτων σε διπλωματικές αποστολές τον Νοέμβριο του 2010, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε με προκήρυξή της η ίδια τρομοκρατική οργάνωση.

Τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν και εξετάζονται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης