Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγούνται μετά τις απολογίες τους, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή οι δύο δικηγόροι Δημήτρης Μπαλέρμπας και Ηρακλής Κουτελίδας, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή στην απόπειρα εκβίασης σε βάρος του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου.

Οι δύο απολογίες διήρκεσαν περίπου δέκα ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Οι συνήγοροι τους, μετά την απόφαση για την προφυλάκιση επικαλέστηκαν το Σολώνειο δόγμα, υποστηρίζοντας ότι οι νόμοι στην Ελλάδα λειτουργούν σαν τον “ιστό της αράχνης, ο οποίος παγιδεύει τα μικρά έντομα, αλλά αφήνει τα μεγάλα να περάσουν». Δήλωσαν ωστόσο, πως ελπίζουν ότι στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα έχουν κληθεί να απολογηθούν ο Θέμος Αναστασιάδης και ο συνεργάτης του Γιάννης Μακρυγιάννης, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος, ο πρώτος ως αυτουργός και ο δεύτερος ως συνεργός.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης