Με περισσότερους από 1.000 εκθέτες, 230 επιχειρήσεις από 42 επιμελητήρια, 18 ξένες συμμετοχές και δεκάδες νέα εκθέματα αρχίζει το Σάββατο η 81η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Sold out» σημειώθηκε στις φετινές εκθεσιακές συμμετοχές, με 1.015 εκθέτες από όλο τον κόσμο να γεμίζουν τους διαθέσιμους χώρους της ΔΕΘ. Η φετινή επετειακή έκθεση των 90 χρόνων έχει έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον καθώς, εκτός από τον εντυπωσιακό αριθμό συμμετοχής επιχειρήσεων και φορέων, περιλαμβάνει ένα ξεχωριστό περίπτερο για τα 100 χρόνια του Εμπορικού – Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και αυξημένη συμμετοχή ξένων επιχειρηματιών. «Οι επιχειρήσεις δείχνουν να εμπιστεύονται και πάλι τη ΔΕΘ» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδης, προμηνύοντας την «καλύτερη Έκθεση της τελευταίας πενταετίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με 40 και πλέον ρωσικές επιχειρήσεις από τον κλάδο της επεξεργασίας τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων και της ενέργειας -παρουσία και της Gazprom- και επίσκεψη του ρώσου αντιπροέδρου Αρκάντι Ντβορκόβιτς, υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης η ΔΕΘ αναμένεται να αποκτήσει άρωμα… Ρωσίας. Στο πλαίσιο του επετειακού έτους Ελλάδας – Ρωσίας και της επαναφοράς του θεσμού της τιμώμενης χώρας, αναμένεται να διεξαχθεί Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Φόρουμ αλλά και αγώνας μεταξύ παλαίμαχων ελλήνων και ρώσων ποδοσφαιριστών και πολιτικών με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών και τη βράβευση σπουδαίων αθλητών των δύο χωρών, όπως ο Βασίλης Χατζηπαναγής.

«Τα 90 χρόνια ζωής μπορεί να αποτελούν μία προχωρημένη ηλικία για έναν άνθρωπο αλλά όχι για την Έκθεση. Η ΔΕΘ ζει και βασιλεύει», τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπόβ.

«Πανστρατιά» και στη διασκέδαση ετοιμάζουν οι ιθύνοντες της ΔΕΘ με στόχο την προσέλκυση των νεαρών Θεσσαλονικιών. Το ενδιαφέρον αναμένεται να κλέψουν το θεματικό εκπαιδευτικό αφιέρωμα AKADEMIA, τα φεστιβάλ eGaming, μυστηρίου και θεάτρου, το φοιτητικό project Amanda για το σχολικό εκφοβισμό, το θεματικό πάρκο για τον Ευγένιο Τριβιζά, η monopoly, οι συναυλίες διάσημων καλλιτεχνών αλλά και το… αερόστατο της Έκθεσης. Ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας χαρακτήρισε την Έκθεση «ένα εμπορικό, πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και πολιτικό πολυγεγονός με μοντέρνο αλλά και συλλεκτικό χαρακτήρα» και τόνισε ότι «η φετινή προσπάθεια αποσκοπεί να αναδείξει το μοντέρνο χαρακτήρα της πόλης μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φέτος θα θυμηθούμε τις μεγάλες στιγμές της πόλης και της Έκθεσης» τόνισε ο Τάσος Τζήκας, επισημαίνοντας ότι η ΔΕΘ είναι μία από τις ελάχιστες διεθνείς εκθέσεις που όχι μόνο επιβιώνουν, αλλά παραμένουν κερδοφόρες. Παράλληλα, ο κ. Τζήκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επιθυμία του «να αποτελέσει η Κίνα την τιμώμενη χώρα για το 2017», διαμηνύοντας στους εκπροσώπους του Τύπου ότι με το ζήτημα έχει ασχοληθεί προσωπικά και ο πρωθυπουργός μετά και την επίσκεψή του στη χώρα.

Από τη δική της πλευρά, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά επισήμανε ότι στο περίπτερο του ΥΜΑΘ στη φετινή ΔΕΘ θα δίνονται κατευθύνσεις και πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται για τον αναπτυξιακό νόμο και παράλληλα συνεχάρη τον πρόεδρο και το δ.σ. της ΔΕΘ για το έργο τους. Η κ. Τσαρουχά επισήμανε ότι «η έξοδος της χώρας από την εξάρτηση απαιτεί δίκαιη, βιώσιμη και παραγωγική ανάπτυξη με βούληση για αντιμετώπιση της ανεργίας, επανεκκίνηση της πρωτογενούς παραγωγής και στήριξη των καινοτόμων επιχειρήσεων».

«Ρεκόρ επισκεψιμότητας» έθεσε ως πρωταρχικό μέλημα της φετινής Έκθεσης ο αντιπρόεδρος της ΔΕΘ Λάζαρος Λαζαρίδης και συνέχισε λέγοντας ότι «η ΔΕΘ δεν είναι πανηγυράκι αλλά ένα πολυγεγονός, που περιλαμβάνει πολιτικά, πολιτιστικά, εμπορικά και αθλητικά γεγονότα. Μία επίσκεψη στην 81η ΔΕΘ δεν αρκεί καθώς περιμένουμε κόσμο από ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και τα Βαλκάνια».

Τέλος, αναφορικά με τους εργαζόμενους της Έκθεσης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ Αλέξης Τσαξιρλής ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου ότι «στη ΔΕΘ εργάζονται αυτή τη στιγμή 500 και πλέον άνθρωποι και αναμένεται, μαζί με τους συνεργάτες της Έκθεσης, να φτάσουν αρκετές χιλιάδες την περίοδο διεξαγωγής της».

Σημειώνεται ότι το κόστος επίσκεψης παραμένει στα περσινά επίπεδα με βασικό εισιτήριο 5 ευρώ (3 ευρώ από Δευτέρα – Τετάρτη) και 10 ευρώ για τις τετραμελείς οικογένειες.

Μόνιμο «έκθεμα» της Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει το περίφημο βαγόνι της Αττικό Μετρό καθώς, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Γιάννης Μυλόπουλος, επιθυμία των ιθυνόντων είναι να επισκέπτονται μαθητές το βαγόνι, για να αποκτήσουν κουλτούρα παράλληλων συγκοινωνιακών μέσων μεταφοράς. Ο κ. Μυλόπουλος δεν φάνηκε να ενοχλείται από τα σχόλια των Θεσσαλονικιών για το βαγόνι και επέλεξε να αναφερθεί στην «αποδέσμευση» της οδού Μαρτίου από τα έργα του μετρό, επισημαίνοντας ότι «το έργο προχωρά και στόχος μας είναι να μειώσουμε τις λαμαρίνες». Τέλος, ο κ. Μυλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εγκαίρως, τονίζοντας ότι: «Αν δεν γίνει τώρα, δεν θα γίνει ποτέ, γιατί οι Ευρωπαίοι θα μας πάρουν πίσω τα λεφτά». Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό έκλεισε την τοποθέτησή του, καλώντας σε σύμπραξη όλους τους φορείς της πόλης.

Πηγή: makthes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης